El centre de Cornellà presenta la seva nova imatge

18/05/2018 - 22:20

Foto: Ajuntament de Cornellà

La remodelació de l'espai té per objectiu prioritzar la mobilitat dels veïns, pacificar el trànsit i reduir la contaminació

Les obres de remodelació de la zona centre de Cornellà ja es donen per acabades i des d'ara alguns dels carrers principals han canviat el sentit de la circulació. L'actuació té com a objectiu  prioritzar la mobilitat dels veïns, pacificar el trànsit del barri i reduir la contaminació.

Els canvis de circulació afectaran alguns carrers dels barris Centre i Riera, com l'avinguda Baix Llobregat -que incorporarà una nova rotonda-, el passatge de Sant Isidre, el passatge de Sant Lluís i el carrer Francesc Layret. A més, el carrer Francesc Layret tindrà tancat l'accés des de l'avinguda del Baix Llobregat i el carrer de Ramón i Cajal, així com el primer tram del carrer del Marquès de Cornellà, canviaran de sentit. La resta es mantindrà igual.

Els barris Centre i Riera presenten una imatge totalment remodelada, un cop finalitzades les obres de transformació del carrer Verge de Montserrat, convertint-la en un ampli passeig per a vianants, amb més vegetació i zones de descans. Les obres, el pressupost ha ascendit a 293.000 euros, s'han integrat en el projecte Cornellà Natura, que té com a objectiu potenciar la cohesió urbana mitjançant la concepció d'espais públics oberts, sostenibles i de convivència.

D'altra banda, el canvi ha suposat una millora qualitativa de l'espai urbà i la pacificació del trànsit, creant un nou corredor de gairebé 200 metres des de la plaça Lluís Companys fins a la confluència amb l'avinguda Baix Llobregat, en una plataforma configurada únicament amb vegetació.

Aquest projecte se suma a altres que ja s'han dut a terme a la zona de l'avinguda del Baix Llobregat, que ha renovat alguns dels seus espais adjacents, actualitzant zones de joc per a nens i gent gran i millorant les places properes.

Durant el tram remodelat s'han inclòs a més diversos equipaments educatius i esportius, amb l'objectiu de fomentar la trobada entre veïns i veïnes al centre de la ciutat i crear un barri amb un entorn més amable, respectuós i acollidor.


 

Municipis: 
Baix LlobregatCornellà

Relacionats

Article

Set noves electrolineres d'altes prestacions s'inclouen al desplegament de la xarxa de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics ja ha arribat a 23 municipis metropolitans.

Article

Cada vegada més estudis científics apunten que la natura i la salut són un binomi inseparable a les ciutats. El seu disseny té implicacions sobre el benestar físic i psicològic de les persones i és per això que, des de l'Ajuntament de Viladecans, estan treballant en el programa Viu Verd per provar els beneficis de la presència del verd dins la ciutat i en les persones que hi viuen. 

Notícia

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i sis municipis metropolitans es troben en procés d’activació de noves zones de baixes emissions locals per avançar, en un futur, cap a una gran zona de baixes emissions metropolitana.

Butlletí