El complex esportiu municipal de Can Roca de Castelldefels estalvia aigua

02/02/2024 - 19:00

En un context de preemergència per sequera com el que està vivint tota Catalunya, aquesta instal·lació esportiva municipal ha reduït enguany el consum d’aigua gairebé un 50% · Les restriccions d’aigua a les instal·lacions esportives municipals estan ara mateix en estudi i podrien entrar en vigor en el moment en que la Generalitat de Catalunya decreti l’emergència per sequera

El Complex Esportiu Municipal de Can Roca (CEM Can Roca) de Castelldefels ha reduït el seu consum d’aigua gairebé un 50% entre l’any passat i enguany. La baixada dels 26.169 m3 (2022) als 13.195 m³ (dades de novembre del 2023) és molt important en un context com el que estem vivint, amb tot el territori català en situació de preemergència per sequera i amb un previsible decret de l’estat d’emergència en properes dates. És encara més important si tenim en compte que el consum d’aigua del CEM Can Roca representa el 14,26% del total dels punts de consum municipals, de forma que és l’equipament que més aigua consumeix.

A les instal·lacions del CEM s’han implementat mesures com la col·locació de reductors de cabal a les dutxes, de forma que el cabal s’ha reduït dels 13 litres/minut als 8 litres/minut, és a dir, una baixada del 38%.

Aquesta mesura i una major atenció a la detecció de fuites, ha fet reduir de manera important el consum d’aigua.

Comparativa de dades (2021 – 2023)

El consum d’aigua al CEM Can Roca l’any 2021, on encara hi van haver alguns mesos amb restriccions d’ús de les instal·lacions per la COVID-19, va ser de 26.141 m³. Amb una menor incidència de l’aigua consumida de manera directa per les persones usuàries, no es van buidar les piscines per a la realització del manteniment.

L’any 2022, un cop superades les restriccions per la COVID i amb els serveis al 100%, es va mantenir un consum molt similar d’aigua (26.169 m³ en total). Sense buidar les piscines, es va produir una major utilització de les dutxes i altres punts d’aigua associats a la utilització normal de la instal·lació esportiva municipal.

Enguany, amb les mesures d’estalvi esmentades prèviament, el consum s’ha situat en 13.195 m³.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatCastelldefels

Relacionats

Article

TAIGUA substituirà més de 12 mil metres de canonades amb una inversió de 3,6 milions d'euros.

Article

Aquesta és una acció més de les diverses que l’Ajuntament ha anat posant en marxa des de l’entrada en emergència per sequera el passat mes de setembre.

Notícia

En resposta a l’estat d’emergència per sequera declarat per la Generalitat en 202 municipis, entre els quals es troba Esplugues, l’Ajuntament ha decidit tancar totes les dutxes dels centres esportius municipals com a part de les mesures d’estalvi d’aigua.

Butlletí