Font: Ajuntament de Sabadell
D’altra banda, el consum domèstic també s’ha reduït considerablement des del 2007, quan el consistori i la ciutadania en general han pres consciència que cal introduir mesures d’estalvi davant l’excepcional episodi de sequera que va patir Catalunya.
Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic, ha destacat que “des de l’Ajuntament estem fent tot el que podem per intentar reduir el consum d’aigua. Així, en l’àmbit dels parcs i jardins tenim activada la telegestió del reg a les zones verdes urbanes i fem servir també aigua regenerada, que permet estalviar”. A més, els punts de reg disposen de sensors que permeten l’aturada automàtica en cas de pluja o vent.
Joan Berlanga, tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, ha afirmat que “pel que fa a l’estalvi, anem per bon camí. És molt important no malbaratar aigua, perquè és un recurs limitat i perquè des de l’Ajuntament tenim l’obligació de gestionar els recursos públics amb eficiència”.
Pla per combatre la sequera
I és que en aquests moments, Catalunya es troba en el nivell d’alerta del Pla de Sequera decretat per l’Agència Catalana de l’Aigua. Aquesta mesura és necessària en un moment en què els pantans de les conques internes de Catalunya es situen en un 54 % de la seva capacitat.
Des del 2001 l’Ajuntament de Sabadell promou la campanya de sensibilització anomenada “Sabadell amb l’estalvi d’aigua”, per tal de reduir el consum domèstic d’aigua, ja que és el sector en el qual més aigua es consumeix, al voltant d’un 60% del consum total del municipi.
Dins el marc de la protecció i la conservació del medi ambient, és imprescindible continuar racionalitzant els hàbits de consum, amb consells bàsics com: tancar l’aixeta mentre ens ensabonem les mans i mentre ens rentem les dents, fer servir el rentavaixelles i rentadora al màxim de la seva capacitat i que aquests siguin eficients a l’hora d’adquirir-los, instal·lar economitzadors d’aigua a les aixetes, entre altres.