El mercat d’intercanvi entre escoles de Vic fomenta la reutilització de materials

29/11/2016 - 16:42

L’activitat va guanyar el 1r premi europeu de Prevenció de Residus en la categoria de centres educatius el 2013

Més de 380 alumnes de 3r i 4t de primària de diversos centres escolars de la ciutat de Vic van participar a la setena edició del Mercat d’intercanvi entre escoles al recinte firal d’El Sucre, el 24 de novembre.

Amb aquesta iniciativa, promoguda per les regidories de Medi ambient i Educació de l'Ajuntament de Vic, es fomenta la reutilització dels materials i se’ls dóna una segona vida ja que la quitxalla bescanvia objectes que no necessita per d’altres que porten els seus companys i que els poden resultar útils.  

L'activitat s'inclou dins la Setmana Europea de Prevenció de Residus a Vic amb l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania en l’àmbit dels residus.

El regidor de Medi Ambient, Josep-Ramon Soldevila, ha informat que des de que es va aprovar el Pla Local de Prevenció de Residus el 2011 la quantitat de deixalles que genera cada habitant de la ciutat de Vic s’ha reduït prop de 0’44 quilos. Així, a dia d’avui, la taxa de generació de deixalles es xifra en 421’83 quilos per habitant en un any.


 

Categories: 
Municipis: 
OsonaVic

Relacionats

Notícia

Una desena d’establiments estan adherits a la campanya “Suma’t al zero. Aquí no malbaratem” per revertir el 12% de malbaratament en la restauració

Notícia

S’acompanya a infants i famílies a adquirir bons hàbits alimentaris i a revertir el 58% de malbaratament alimentari registrat a les llars catalanes

Article

El passat 14 de febrer, a la tarda, es va constituir la taula ciutadana “Fem porta a porta”, un grup de treball que es reunirà periòdicament i que està integrat pel teixit social i econòmic del municipi.Amb aquesta acció l’Ajuntament inicia el procés participatiu de nou model de recollida de residus que s’implantarà a la ciutat.

Butlletí