El mercat d’intercanvi entre escoles de Vic fomenta la reutilització de materials

29/11/2016 - 16:42

L’activitat va guanyar el 1r premi europeu de Prevenció de Residus en la categoria de centres educatius el 2013

Més de 380 alumnes de 3r i 4t de primària de diversos centres escolars de la ciutat de Vic van participar a la setena edició del Mercat d’intercanvi entre escoles al recinte firal d’El Sucre, el 24 de novembre.

Amb aquesta iniciativa, promoguda per les regidories de Medi ambient i Educació de l'Ajuntament de Vic, es fomenta la reutilització dels materials i se’ls dóna una segona vida ja que la quitxalla bescanvia objectes que no necessita per d’altres que porten els seus companys i que els poden resultar útils.  

L'activitat s'inclou dins la Setmana Europea de Prevenció de Residus a Vic amb l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania en l’àmbit dels residus.

El regidor de Medi Ambient, Josep-Ramon Soldevila, ha informat que des de que es va aprovar el Pla Local de Prevenció de Residus el 2011 la quantitat de deixalles que genera cada habitant de la ciutat de Vic s’ha reduït prop de 0’44 quilos. Així, a dia d’avui, la taxa de generació de deixalles es xifra en 421’83 quilos per habitant en un any.


 

Categories: 
Municipis: 
OsonaVic

Relacionats

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Notícia

El servei, totalment gratuït, comptarà amb l’assessorament de persones expertes i té l’objectiu de generar un espai comunitari d’autoaprenentatge

Notícia

La cursa es realitzarà 16 de març i té un triple impacte: neteja dels espais naturals, donacions a entitats ambientals que treballen sobre el territori i conscienciació ciutadana sobre la necessitat de tenir cura dels entorns naturals

Butlletí