El món de l'hort i els productes de proximitat, a les biblioteques del Baix Llobregat

Diputació de Barcelona

09/11/2016 - 16:20

"De l'hort a la biblioteca" és una iniciativa de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona que vol donar a conèixer els productes de proximitat i temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat. 

Aquest projecte va néixer a la biblioteca de Sant Boi de Llobregat, guanyadora del Premi Teresa Rovira i Comas a la Innovació a les Biblioteques Públiques Catalanes el 2014, i s'ha fet extensiu a un total de 13 biblioteques dels municipis de Cervelló, Corbera de Llobregat, Molins de Rei, Pallejà, el Papiol, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat.

Des del passat setembre, ja s'han programat una quinzena d'activitats (exposicions, clubs de lectura, tallers de tast i cuina, xerrades...) per apropar la ciutadania a una vida i una dieta més saludables, i alhora aprofitar els productes de proximitat. "De l'hort a la biblioteca" també ofereix consells i recursos per cultivar un hort urbà i instruccions sobre les millors receptes per elaborar amb productes de la terra.

Les properes activitats que es duran a terme en el marc del cicle "De l'hort a la biblioteca" són:

  • 5 de novembre a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat: Taller ‘El cultiu dels germinats' (11:15h a 12:45h)
  • 9 de novembre a la Biblioteca Valentí Almirall d'El Papiol: Laboratori de Lectura ‘El jardí curiós'(17:30h)
  • 10 de novembre a la Biblioteca Pompeu Fabra de Torrelles de Llobregat: Xerrada-taller ‘Gastronomia de proximitat' (19:30h)
  • 17 de novembre a la Biblioteca Miquel Martí i Pol de Sant Joan Despí: Dijous de conte ‘Herbes i remeis' (18h)​

 

Categories: 
Municipis: 
Baix Llobregat
Etiquetes: 

Relacionats

Article

MENJA, ACTUA, IMPACTA et proposa un viatge de descoberta dels efectes de la nostra manera de menjar i de les extraordinàries oportunitats de millora que tenim si canviem l’actual sistema alimentari.

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Article

Un estudi de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA-CERCA) avalua els beneficis d’omplir les ciutats d’horts urbans.

Butlletí