El Pacte per teixir un futur més sostenible

Font: Generalitat de Catalunya

28/11/2022 - 18:10

Catalunya històricament s’ha caracteritzat per disposar d’una potent indústria tèxtil. En l’actualitat destaca dins d’Europa pel seu gran potencial d’aprofitament dels residus tèxtils: comptem amb una llarga tradició de fàbriques que fan servir materials tèxtils reciclats en la seva producció.

En un moment en què s’estan definint mesures decisives per frenar l’impacte de la crisi climàtica i avançar en l’economia circular, i després d’un ampli procés de diàleg i consens, neix el Pacte per a la Moda Circular. És un pacte voluntari entre institucions i empreses de les diferents baules de la cadena de valor tèxtil de Catalunya que facilitarà la incorporació de mesures de circularitat, l’impuls de projectes col·laboratius i la millora de la competitivitat del sector.

 

Una iniciativa sectorial oberta i transversal

Un grup d'agents impulsors de tota la cadena de valor del tèxtil han estat treballant al costat de la Generalitat de Catalunya i d’altres organitzacions per definir les bases del Pacte.

El Pacte neix amb la voluntat de sumar i coordinar els esforços de tots els agents de la cadena de valor del tèxtil i per donar resposta de forma conjunta i efectiva als reptes del sector, establint objectius comuns i generant instruments que facin possible la transformació del sector cap a un model circular.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Article

El curt-documental, realitzat per Good Karma Projects , analitza la quantitat de microplàstics trobats a la Mediterrània com una manera de reflexionar sobre l'impacte negatiu per al medi ambient.

Article

#ReciCLAR és la nova campanya que impulsa la Generalitat de Catalunya amb @ecoembes i @ecovidrio. És clar, és massa evident per no fer-ho. Diposita cada residu on toca.

Butlletí