El Parc del Garraf celebra trenta anys de seguiment de la migració

20/10/2019 - 09:00

Des de l’any 1989, en el Parc del Garraf s’han dut a terme des de finals d’estiu fins a principis de tardor observacions documentades de la migració d’aus rapinyaires al seu pas pel massís del Garraf. La iniciativa va sorgir de l’associació Naturalistes en Acció i, actualment, està liderada per l’equip del Parc del Garraf.

Aquest cens ha permès reforçar el coneixement sobre les espècies al seu pas per l’espai natural i per determinar alguns aspectes de la seva dinàmica i ecologia. El Parc compta amb l’observatori del mirador de Canópolis, en el municipi de Sitges, un punt panoràmic molt singular i amb vistes àmplies, des d’on es fa l’observació dels ocells en migració a molt poca distància.

La participació de voluntaris en el seguiment de la migració durant aquests trenta anys ha esdevingut fonamental ja que ha permès millorar substancialment l’eficàcia de l'observació. Les dades del seguiment d’enguany es poden trobar a la pàgina web Biodiversitat a la Xarxa de Parcs Naturals. També hi podreu consultar les dades del 2018 i del 2017.

Per tal de celebrar l’efemèride, el Parc del Garraf ha organitzat activitats obertes al públic per acompanyar els ornitòlegs durant el seguiment d’enguany.

Així, durant tot el mes de setembre i fins al 15 d’octubre els ornitòlegs de l'espai natural s'han trobat fent el cens tots els matins.


 

Municipis: 
Garraf

Relacionats

Article

Deu escoles de Vilanova i la Geltrú disposen d'estacions meteorològiques per mesurar i prendre consciència del canvi climàtic. S'han lliurat en el marc de l'escola de formació sobre adaptació climàtica del projecte SCORE.

Article

Un eucaliptus centenari malmès per la sequera és l’eix del nou espai de biodiversitat que Mataró ha dissenyat al Parc Central. Malauradament, es va haver de talar pel risc de caiguda, però encara és font de vida

Article

Les 100 ovelles procedents d’Andorra que van arribar a l’antic dipòsit controlat de la Vall de Joan a finals de l'any passat, pasturen per set hectàrees de prat com a part de projecte de restauració de l’espai.​

Butlletí