El polígon de Castellví de Rosanes estrena la primera comunitat energètica solar 100% privada

Font: Viaempresa

26/09/2024 - 09:00

Les set companyies participants confien estalviar 94.000 euros anuals en consum elèctric

Set companyies del polígon industrial de Castellví de Rosanes (Baix Llobregat) han creat una comunitat energètica solar, la primera que es posa en marxa en l’àmbit empresarial de forma 100% privada. El muntatge es basa en quatre instal·lacions fotovoltaiques de 100 kW, capaces de generar 598.400 kW/h.

S’estima que l’estalvi anual a la factura de la llum pot arribar als 94.000 euros en total. A part del capital únicament privat, una altra de les singularitats és que les empreses adscrites a la comunitat participen de diverses d’aquestes quatre instal·lacions, amb diferents coeficients de repartiment, segons destaca Javi Sin, soci fundador de Spock, la consultora que ha assessorat l’empresariat de Castellví.

La instal·lació fotovoltaica compartida genera el 40% de l’energia que necessiten les set empreses adscrites

El polígon industrial Rosanes gestiona l’energia centralitzada des de fa pocs mesos. L’empresariat d’aquest petit municipi de poc més de 2.000 habitants a tocar de Martorell s’ha beneficiat de la primera convocatòria del programa CE Implementa d’IDAE (Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia, en les sigles en castellà) per incentivar projectes singulars de comunitats energètiques. Amb la subvenció rebuda, han posat en marxa una instal·lació fotovoltaica compartida que genera el 40% de l’energia que necessiten les set empreses adscrites.

Amb la instal·lació de la comunitat energètica consolidada per a set empreses, la intenció dels responsables del projecte és seduir nous aliats entre la trentena de companyies que formen l’associació empresarial del polígon. Els últims mesos, han rebut la petició d’algunes d’elles per afegir-s’hi.

 


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatCastellví de Rosanes

Relacionats

Article

Té l’objectiu de reduir el consum d’energia, augmentar el consum d’energia renovables i disposar d’eines avançades d’avaluació del consum · Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament recull de la Diputació de Barcelona i que inclou mesures d’estalvi en l’ús de recursos i de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

Article

Les parròquies se sumen a Energia del Prat amb plaques fotovoltaiques a les cobertes de les esglésies de Sant Pere i Sant Pau i de la Mercè. Amb aquestes noves instal·lacions, la comunitat local d'energia arribarà a produir 1.225kW.

Article

El Ple de la Diputació de Girona, en la sessió ordinària del mes d'octubre, ha aprovat el Pla de Transició Energètica de la Diputació de Girona. 

Butlletí