El primer avió solar en donar la volta al món

Redacció
29/06/2009 - 00:00

Bertrand Picard, l'aventurer suís que ja va fer la volta al món en un globus aerostàtic el 1999, s'ha proposat ara repetir la gesta a bord del Solar Impulse, un prototip d'avió solar que s'acaba de presentar.

De punta a punta de les ales, el Solar Impulse té la mida d'un Airbus A340, més de seixanta metres, però és molt més lleuger: pesa com un cotxe, uns mil cinc-cents quilos. A les ales hi ha unes dotze mil cèl·lules fotoelèctriques per prendre l'energia solar, que s'acumula en unes bateries i permet l'aparell seguir volant quan és de nit. Picard comencarà els vols de prova ben aviat, però esperarà fins el 2012 a intentar donar la volta al món.

Enllaç: Web oficial del Solar Impulse

Array
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Durant l’any 2023, els pescadors catalans de les confraries de Tarragona, Barcelona i Girona van retirar del mar un volum de més de 120 mil litres de deixalles, l’equivalent a 18 camions cisterna d’aigua. Aquesta xifra representa la retirada de 50.000 litres més d’escombraries, set camions cisterna més, respecte de l’any 2022. L’increment de residus recollit respon a un increment de participació.

Butlletí