El Programa d’activitats ambientals de Santa Coloma de Gramenet s’estrena amb 50 tallers gratuïts

25/04/2019 - 08:00

L’arribada de la primavera dona el tret de sortida al nou Programa d’activitats d’educació ambiental a Santa Coloma de Gramenet: una cinquantena de tallers gratuïts, adreçats a tots els públics, que tindran lloc majoritàriament en cap de setmana.

L’objectiu és millorar el nostre coneixement sobre els problemes ambientals, influir positivament en el nostre entorn i provocar una reflexió sobre quines són les actuacions que incideixen en el medi ambient i quin és el nostre grau de responsabilitat. 

Les propostes es desenvoluparan en diversos indrets del terme municipal com ara el parc de la Serralada de Marina, el riu Besós i els diferents parcs i jardins de la ciutat. Cal destacar també la incorporació d’un nou espai d’educació ambiental al municipi: l’Aula Ambiental Isabel Muñoz, al parc de Can Zam, que conforma un nou espai de referència juntament amb les jugateques ambientals i el Centre d’Educació Ambiental Ecometròpoli.

L’aposta per l’educació ambiental es pot observar en la millora de la qualitat i quantitat de l’oferta, amb novetats com l’activitat «Scape Room. Podrem escapar del destí del canvi climàtic!», al voltant del reciclatge, i l’adhesió  a  les iniciatives europees L’Hora del Planeta, el Clean Up Day i el Dia Mundial del Medi Ambient. Col·laboren o participen en el programa diferents entitats municipals i supramunicipals com ara el Centre d’Estudis del Barcelonès Nord, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona o la Universitat de Barcelona. 

Aquesta programació va néixer l’any 2011 amb la creació del Centre d’Educació Ambiental Ecometròpoli i s’ha anat poc a poc enriquint amb la incorporació de tallers realitzats també en altres espais. Durant el 2018, prop de 3.500 persones hi van participar. 


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsSanta Coloma de Gramenet

Relacionats

Article

Nova temporada de les Jugatecambientals amb la celebració del 10è aniversari, que han congregat més de 250.000 participants en una dècada.

Article

Vuit centres educatius de L’Hospitalet Llobregat participen en la IX Marató RE-M de l’Energia.​

Article

D'octubre a desembre es renovaran més d'un miler de lluminàries

Butlletí