El Programa d'Educació per a la Sostenibilitat de Terrassa proposa 92 activitats pedagògiques

12/09/2016 - 08:09

El programa, promogut pel Servei de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Terrassa, s'ha redissenyat enguany per tal de millorar els seus continguts i adequar-los als interessos de la ciutat i el seu entorn.

L'Ajuntament posa en marxa el Programa d'Educació per a la Sostenibilitat de Terrassa (PEST) per al curs 2016-2017 amb una oferta de més 90 activitats pedagògiques dirigides a l'àmbit educatiu -de tots els nivells formatius- i a l'àmbit ciutadà -a totes les entitats i col·lectius ciutadans-. La nova programació inclou nous projectes i impulsa també les aportacions i activitats d'altres entitats i col·lectius amb l'objectiu de presentar una sola proposta ambiental.

El PEST proposa aquest curs un total de 92 activitats relacionades amb els diferents aspectes educatius, que poden contribuir a avançar per fer de Terrassa una ciutat més sostenible: els residus, l'energia, l'aigua, el canvi climàtic, la protecció de la salut, la tinença responsable d'animals, el consum responsable, l'Anella Verda i la biodiversitat, els horts urbans ecològics, etc. Aquestes 92 activitats inclouen 59 tallers a l'aula, 13 visites a instal·lacions i equipaments ambientals, 15 itineraris de natura i la possibilitat d'engegar tres projectes de centre a desenvolupar durant tot el curs escolar, així com dues activitats relacionades amb el Parc de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

Entre les principals novetats del nou PEST destaquen:

  • Increment de l'oferta d'activitats educatives per Conèixer l'Anella Verda i la biodiversitat del nostre entorn natural.
  • Noves activitats educatives relacionades amb el soroll, la contaminació atmosfèrica i el canvi climàtic com a problemàtiques ambientals que han anat en augment als darrers anys.
  • Noves activitats educatives relacionades amb l'agricultura ecològica i els horts urbans.
  • Increment de propostes educatives de llarga durada que esdevenen projectes de centre per treballar els continguts durant tot el curs escolar, com Apadrinem l'Anella Verda,  50/50 estalvi i eficiència energètica, entre d'altres.

Tot i que la major part de l'oferta educativa s'adreça als centres educatius, des de l'escola bressol fins al batxillerat o la formació professional, també s'han renovat i ampliat les propostes formatives per a l'àmbit ciutadà, que poden ser sol·licitades per qualsevol entitat de la ciutat.Les inscripcions s'han de fer a través de la Seu Electrònica, a www.terrassa.cat/tramits. S'ha de clicar a l'apartat de Medi Ambient i omplir el formulari de la inscripció a les activitats del Programa de l'Educació per a la Sostenibilitat de Terrassa 2016-2017. Ho trobareu a l'enllaç directe.

Els períodes d'inscripció són:

  • Activitats per als centres educatius i de formació: del 6 al 19 de setembre de 2016.
  • Activitats per a la ciutadania: de gener a juny de 2017.

Al llarg del curs passat, en el Programa hi van participar un total de 75 escoles de primària i secundària, públiques i privades concertades, el que va suposar un total de 10.836 alumnes; a més de tres entitats en l'àmbit de la ciutadania, amb un total de 183 ciutadans i ciutadanes.

Per a més informació, podeu consultar el web www.terrassa.cat/mediambient

Gairebé 3.000 Agendes Escolars

D'altra banda, com cada any, i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament  reparteix 2.972  agendes escolars 2016-2017 del medi ambient i el desenvolupament  a diferents centres públics de secundària obligatòria públics i privats concertats. Aquest  recurs ajuda a educar i sensibilitzar als alumnes sobre tots els aspectes relacionats amb la sostenibilitat, i complementa el Programa d'Educació per a la Sostenibilitat, ajudant als seus objectius.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalTerrassa
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El Programa d'Educació per a la Sostenibilitat a Terrassa 2023/24 inclou 66 tallers pels cicles d'infantil, primària i secundària. La majoria de centres educatius de Terrassa han incorporat al seu currículum el Programa d'Educació per a la Sostenibilitat (PEST), que cada curs ofereix l'Ajuntament a través del servei de Medi Ambient i Sostenibilitat.​

Article

TAIGUA substituirà més de 12 mil metres de canonades amb una inversió de 3,6 milions d'euros.

Article

L’Observatori de l’Aigua de Terrassa, OAT, l’òrgan de participació ciutadana vinculada al servei d’abastament municipal, celebra el cinquè aniversari de la seva creació.

Butlletí