El programa "Escoles + Sostenibles" compleix 20 anys

13/07/2021 - 11:54

El programa Escoles + Sostenibles ha organitzat durant el curs escolar 2020-2021 diferents activitats amb 358 escoles de la ciutat per celebrar el seu vintè aniversari i la tasca desenvolupada per promoure la sostenibilitat des de l’educació. En la cloenda del curs, celebrada en línia, hi han participat més de mil alumnes d’una cinquantena de centres i s’ha fet un repàs de les diferents iniciatives sostenibles impulsades per diferents escoles.

Durant el curs 2020-2021, els 358 centres que han format part del programa Escoles + Sostenibles han desenvolupat un projecte propi per millorar la sostenibilitat a l’escola i el seu entorn, amb la participació directa dels estudiants i el professorat. Els projectes han servit per impulsar, per exemple:

  • Horts ecològics
  • Sistemes de compostatge
  • Propostes per a una mobilitat més sostenible
  • Propostes per a una bona qualitat de l’aire i acústica
  • Idees per a un consum responsable
  • Sistemes d’estalvi d’aigua i d’energia

La guia del programa “Passem a l’acció” és un document útil per ajudar a cada centre educatiu a definir i desenvolupar la sostenibilitat a l’escola, sobretot per als centres que s’han incorporat al programa recentment.

El programa Escoles + Sostenibles va néixer l’any 2001 en el marc del Compromís ciutadà per la sostenibilitat de Barcelona, amb l’objectiu de contribuir a la sostenibilitat des de l’educació i amb el reconeixement de les escoles com a agents de canvi a la ciutat. Durant els seus 20 anys d’història, més de 500 centres educatius hi han participat per promoure la sostenibilitat des de les aules.




Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Nois i noies de secundària tornen a ser protagonistes a l’Acte de cloenda d’Escoles + Sostenibles

Article

Les Escoles Sostenibles de l'Hospitalet de Llobregat s'han tornat a trobar per celebrar l'acte de cloenda del curs.

Article

La Conferència "Tinguem Cura del Planeta" celebra la seva 10a edició reivindicant el paper decisiu del jovent per transformar el món.

Butlletí