El projecte Claki permet reciclar prop d’un miler de litres d’oli de cuina usat a Sant Esteve Sesrovires

04/08/2017 - 09:07

El projecte Claki és una iniciativa per recollir oli de cuina usat i reciclar-lo. La iniciativa es va posar en marxa a l’escola La Roureda fa tretze mesos i més tard s'hi van afegir tres establiments de l’Associació de Botiguers. En aquest període s’han recollit 952 litres d’oli. 

Si en comptes de reciclar-se, aquesta quantitat d’oli hagués estat llançada per l’aigüera hauria contaminada 34.384.000 litres d’aigua.  Per aquest motiu, l’oli mai s’ha de llançar,  o abandonar a la via pública o al costat dels contenidors de les escombraries.

Formes de reciclar l’oli 

A Sant Esteve es pot reciclar l’oli de diverses formes. Les famílies de La Roureda poden portar l’oli al punt de recollida que hi ha a l’escola.  Una altra opció oberta a tothom és portar-lo als tres establiments d’alimentació de l’Associació de Botiguers que col•laboren en aquest projecte - Autoservei Sesrovires, BonArea i Ca la Maria -.

Pel preu simbòlic d’un euro es por adquirir el claki, l’ampolla on es diposita l’oli usat, per portar-lo a la botiga.  Només es paga per la primera ampolla, ja que els següents clakis es substitueixen per un altre de buit al lliurar l’oli per reciclar. Una altra opció és portar-lo a la Deixalleria, que és troba al  carrer Miquel Servet, 23, al Polígon Sesrovires.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatSant Esteve Sesrovires

Relacionats

Article

MENTALI es va posar en marxa l’any 2017 amb l’objectiu de recuperar l’excedent alimentari  provinent de les cuines dels menjadors escolars i destinar-lo a població vulnerable mitjançant àpats nutritius i de qualitat. Des del punt de vista social, vol garantir la inclusió i promocionar la solidaritat comunitària.

Article


 

Viladecans i Torrelles de Llobregat han donat un pas endavant decisiu en la lluita contra la contaminació per plàstics amb la implementació de mesures innovadores que podrien marcar un abans i un després a nivell europeu. En el marc del projecte ERIC, impulsat per Zero Waste Europe, aquests municipis catalans estan adoptant estratègies valentes per reduir dràsticament els residus plàstics.

Butlletí