Els tricicles elèctrics de neteja a Premià de Mar

19/05/2018 - 08:27

Aquests vehicles, silenciosos i no contaminants, incrementen l'eficiència, el rendiment i la qualitat del servei d'escombrat, alhora que ajuden a millorar les condicions de treball dels operaris de la neteja.

Després d'un mes de proves, han entrat oficialment en funcionament els tricicles elèctrics que donen suport als treballadors d'escombrat manual dels carrers. En aquest període s'ha pogut determinar que aquests vehicles, silenciosos i no contaminants, incrementen l'eficiència, el rendiment i la qualitat del servei d'escombrat, alhora que ajuden a millorar les condicions de treball dels operaris de la neteja.

Per les seves característiques, els vehicles faciliten als treballadors desplaçar-se més ràpida i còmodament a les seves zones de treball. També els permeten dur a terme diverses tasques en un mateix recorregut, ja que els tricicles poden transportar diverses eines necessàries per a la neteja com l'escombra, el rasclet, el cabàs, la bufadora o el contenidor per a residus, entre d'altres, a més de comptar amb un espai per ubicar efectes personals dels operaris.

La millora en l'eficiència del servei i velocitat de treball que ha evidenciat la prova pilot dels tricicles ha permès incrementar la freqüència de neteja a les diferents rutes. Com a conseqüència s'han pogut reduir les 12 zones de neteja que hi havia fins al moment, que incloïen carrers amb neteja en dies alterns, a només 10 zones amb la totalitat de carrers amb servei diari, incloent en les rutes la neteja de parcs i solars.


 

Categories: 
Municipis: 
MaresmePremià de Mar

Relacionats

Article

El model de compactació a prova, totalment automatitzat, permet emmagatzemar cinc vegades més que una paperera d’escombraries tradicional

Article

Amb l'inici del curs escolar L'Ajuntament de Tordera ha donat el tret de sortida a la campanya "Uneix-te al zero". Enguany, des de l'Ajuntament de Tordera es vol fer un pas més i començar a treballar per la minimització de residus, per aquest motiu s'inicia una campanya dirigida a la reducció dels residus des de tots els àmbits.

Article

El millor residu és aquell que no es genera. Per aquest motiu, les directives europees i la seva transposició a la normativa estatal i catalana situen la prevenció com a la primera prioritat de la gestió dels residus, entenent-la com tota aquella acció que tingui per objectiu evitar la generació quantitativa de residus o bé disminuir la seva perillositat. En aquest sentit, i en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que té lloc el novembre de 2021, l’Ajuntament de Lleida ha programat tota una sèrie d’activitats per fomentar la sensibilitat ambiental de la ciutadania per evitar generar residus orgànics i no malbaratar aliments als domicilis de Lleida.

Butlletí