En marxa l’oficina d’estalvi i eficiència energètica d'Osona Nord

Font: Canal Taronja i ElTer

27/02/2020 - 08:00

Manlleu ha presentat l’oficina d’Estalvi i eficiència energètica d’Osona Nord. Aquesta oficina també serà present als pobles del voltant de Manlleu: Torelló, Sant Pere i Sant Vicenç.

Manlleu ha presentat l’oficina d’Estalvi i eficiència energètica d’Osona Nord, un espai al mateix edifici del Mercat Municipal manlleuenc que servirà per obrir al públic el servei que garanteix els drets del consumidor en l’àmbit de l’estalvi energètic, detecció i reducció de riscos en matèria d’eficiència energètica i d’atenció a les situacions de pobresa energètica, així com per donar suport i acompanyament en la tramitació de bons socials i altres accions per evitar els talls de subministraments bàsics.

Aquesta oficina també serà present als pobles del voltant de Manlleu: Torelló, Sant Pere i Sant Vicenç.

Aquests dos últims, es mostraven il·lusionats amb el projecte i agraïts als pobles més grans per comptar amb ells en la lluita a favor de la consciència energètica. Torelló també habilitarà dues oficines d’estalvi i eficiència energètica. Els quatre municipis ja han rebut peticions d’altres pobles per tenir aquest servei.

Segons van explicar  alcaldes dels quatre municipis, el servei serà itinerant i buscarà garantir els drets del consumidor referents a l’estalvi energètic, detecció i reducció de riscos en matèria d’eficiència energètica, a banda d’atendre situacions de pobresa energètica. Amb la inclusió de Torelló, Sant Vicenç i Sant Pere de Torelló, la cobertura abastarà el nord d’Osona. A Manlleu, l’oficina està situada en un dels locals d’una de les cantonades del Mercat Municipal, però també es pot demanar informació al Casal Cívic Frederica Montseny, l’ASVAT o a l’Àrea de Promoció Social i Personal, Salut Pública, Consum i Igualtat del carrer Enric Delaris.

A l’Oficina d’Estalvi i Eficiència Energètica s’hi pot trobar assessorament per pagar menys a les factures d’aigua, llum i gas; informació dels drets com a consumidor; suport en mesures d’eficiència energètica i ús de les energies renovables; formació per millorar l’eficiència energètica; acompanyament en el tràmit del bo social i altres ajudes i auditories per a un consum responsable de l’aigua.

Arran del bon funcionament dels últims mesos, l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, va assegurar que necessitaven buscar aliances per aquest projecte i per això van parlar amb els ajuntaments de Torelló, Sant Pere i Sant Vicenç, que van sumar-se al projecte de l’Oficina d’Estalvi Energètic. A la presentació van assistir-hi l’alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, el de Sant Vicenç, Èric Sibina i el de Sant Pere, Jordi Fàbrega. Aquest darrer va destacar algunes de les aportacions positives a la ciutadania i al medi ambient que poden fer els tècnics de l’oficina.


 

Categories: 
Municipis: 
OsonaManlleu
OsonaSant Pere de Torelló
OsonaSant Vicenç de Torelló
OsonaTorelló

Relacionats

Acte
18/09/2022 - 10:00
Museu del Ter
Article

El projecte Energia Solar per Tothom educa i apodera famílies en situació d'exclusió social en l'autogestió del consum elèctric. Després d'implementar-se amb èxit a la comarca d'Osona, el projecte vol ara expandir-se per tota Catalunya.

 
Article

El passat 14 de febrer, a la tarda, es va constituir la taula ciutadana “Fem porta a porta”, un grup de treball que es reunirà periòdicament i que està integrat pel teixit social i econòmic del municipi.Amb aquesta acció l’Ajuntament inicia el procés participatiu de nou model de recollida de residus que s’implantarà a la ciutat.

Butlletí