En marxa l’oficina d’estalvi i eficiència energètica d'Osona Nord

Font: Canal Taronja i ElTer

27/02/2020 - 08:00

Manlleu ha presentat l’oficina d’Estalvi i eficiència energètica d’Osona Nord. Aquesta oficina també serà present als pobles del voltant de Manlleu: Torelló, Sant Pere i Sant Vicenç.

Manlleu ha presentat l’oficina d’Estalvi i eficiència energètica d’Osona Nord, un espai al mateix edifici del Mercat Municipal manlleuenc que servirà per obrir al públic el servei que garanteix els drets del consumidor en l’àmbit de l’estalvi energètic, detecció i reducció de riscos en matèria d’eficiència energètica i d’atenció a les situacions de pobresa energètica, així com per donar suport i acompanyament en la tramitació de bons socials i altres accions per evitar els talls de subministraments bàsics.

Aquesta oficina també serà present als pobles del voltant de Manlleu: Torelló, Sant Pere i Sant Vicenç.

Aquests dos últims, es mostraven il·lusionats amb el projecte i agraïts als pobles més grans per comptar amb ells en la lluita a favor de la consciència energètica. Torelló també habilitarà dues oficines d’estalvi i eficiència energètica. Els quatre municipis ja han rebut peticions d’altres pobles per tenir aquest servei.

Segons van explicar  alcaldes dels quatre municipis, el servei serà itinerant i buscarà garantir els drets del consumidor referents a l’estalvi energètic, detecció i reducció de riscos en matèria d’eficiència energètica, a banda d’atendre situacions de pobresa energètica. Amb la inclusió de Torelló, Sant Vicenç i Sant Pere de Torelló, la cobertura abastarà el nord d’Osona. A Manlleu, l’oficina està situada en un dels locals d’una de les cantonades del Mercat Municipal, però també es pot demanar informació al Casal Cívic Frederica Montseny, l’ASVAT o a l’Àrea de Promoció Social i Personal, Salut Pública, Consum i Igualtat del carrer Enric Delaris.

A l’Oficina d’Estalvi i Eficiència Energètica s’hi pot trobar assessorament per pagar menys a les factures d’aigua, llum i gas; informació dels drets com a consumidor; suport en mesures d’eficiència energètica i ús de les energies renovables; formació per millorar l’eficiència energètica; acompanyament en el tràmit del bo social i altres ajudes i auditories per a un consum responsable de l’aigua.

Arran del bon funcionament dels últims mesos, l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, va assegurar que necessitaven buscar aliances per aquest projecte i per això van parlar amb els ajuntaments de Torelló, Sant Pere i Sant Vicenç, que van sumar-se al projecte de l’Oficina d’Estalvi Energètic. A la presentació van assistir-hi l’alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, el de Sant Vicenç, Èric Sibina i el de Sant Pere, Jordi Fàbrega. Aquest darrer va destacar algunes de les aportacions positives a la ciutadania i al medi ambient que poden fer els tècnics de l’oficina.


 

Categories: 
Municipis: 
OsonaManlleu
OsonaSant Pere de Torelló
OsonaSant Vicenç de Torelló
OsonaTorelló

Relacionats

Article

La Cel de Caldes és una Comunitat Energètica Local que neix per impulsar la transició energètica a Caldes de Montbui amb els següents objectius: impulsar l’ús d’energies renovables enfront els combustibles fòssils; contribuir a complir els objectius de reducció d’emissions de CO2; fomentar la participació ciutadana en la transició energètica; establir mecanismes per lluitar contra la pobresa energètica i rebaixar la factura elèctrica dels calderins i les calderines.

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha presentat el MolletBici, un mòdul d’aparcament per a bicicletes tancat, públic i gratuït amb capacitat per a 20 bicicletes situat al costat de l’estació de Renfe de Mollet – Sant Fost. L’aparcament, que estarà operatiu tots els dies de l’any i estarà vinculat als horaris de Rodalies, es tracta d’un espai tancat al qual només s’hi podrà accedir identificant-se mitjançant una APP i disposarà d’una càmera de videovigilància per garantir la seguretat. El servei és una aposta més per fomentar la intermodalitat entre la bicicleta i el tren i així facilitar i potenciar els trajectes sostenibles.

Article

Amb l'objectiu d'ajudar a reduir la despesa energètica de les empreses i fomentar millores en el camp de la reducció d'emissions i l'eficiència en la gestió de residus, l'Ajuntament de Sant Fruitós del Bages ha posat en marxa la segona edició d'un servei gratuït d'assessorament a les empreses pel que fa a la gestió energètica i de residus.

Butlletí