Es posen en marxa actuacions d’eficiència energètica a la Piscina Municipal del Centre de Badalona

L'estalvi previst és superior al 40% del consum de gas natural
15/12/2017 - 14:42

La renovació del sistema d’acumulació i distribució de calor a la instal·lació permet millorar el servei als usuaris. A més de millorar la temperatura de l’aigua calenta sanitària i la temperatura del vas de la piscina també es millora la qualitat de l’aire a l’interior del recinte.

Durant les darreres setmanes ha finalitzat la posada en marxa de les actuacions fetes en la Piscina Municipal del Centre per millorar l’eficiència energètica de la instal·lació municipal. Les mesures efectuades s’emmarquen dins del pla d’actuacions que l’Ajuntament de Badalona està duent a terme per millorar l’eficiència dels edificis de major consum energètic de la corporació.

Els objectius que s’han assolit amb l’actuació han estat l’increment de l’eficiència energètica de l’equipament i la millora de l’autoproducció d’energia solar, tot reduint el consum de Gas Natural així com les emissions de CO2 associades.

Les actuacions han suposat una renovació total del sistema d’acumulació i distribució de calor a la instal·lació que ha permès substituir els cinc acumuladors existents per un únic dipòsit estratificador.

Aquest innovador sistema permet acumular aigua a diferents temperatures dins de la mateixa columna. Aquesta particularitat permet alhora retornar i extreure aigua a diferents temperatures en funció de les diferents demandes. Per exemple, amb el nou sistema es pot obtenir aigua molt calenta per a les dutxes, aigua a menor temperatura per escalfar el vas de la piscina, o bé aigua a diferents temperatures per climatitzar o deshumectar l’ambient dins del recinte.

Pel que respecta a la instal·lació solar tèrmica, s’ha realitzat una renovació total del sistema de distribució, regulació i control, incrementant el seu rendiment així com la temperatura de treball. El nou sistema elimina el risc de legionel·la als dipòsits d’acumulació en tractar-se d’un circuit primari tancat.

Com a resultat de les actuacions realitzades, tenint en compte la situació preexistent, es preveu aconseguir un estalvi del 40% en el consum de gas natural i una reducció en emissions de CO2 de 72 tones a l’any.

El segon tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas considera que “aquesta actuació reforça el nostre compromís en la millora del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic”. El regidor ha afirmat que “reduir el consum energètic de l’Ajuntament i produir emergies renovables és el camí necessari per aconseguir aquest objectiu”. “La introducció de tecnologies innovadores alhora permet impulsar i dinamitzar el sector d’empreses dedicades a la innovació i a l’eficiència afavorint que aquestes solucions s’implementin al mercat”, ha afegit.

Per la seva part, la regidora d’Esports, Maria Gallardo, ha destacat que aquestes actuacions “estan dintre de les actuacions de millora de les instal·lacions esportives que tenen com a objectiu renovar els elements que més poden influir en la qualitat de la pràctica esportiva per a les persones usuàries i també en l’eficiència energètica”.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBadalona

Relacionats

Article

Apagar els llums de Nadal una hora abans suposa una reducció de 42 hores: si en anys anteriors l’enllumenat nadalenc va estar encès 259 hores, enguany ho estarà 217. És una mesura d’estalvi del consum energètic acordada amb les patronals del comerç i la restauració.

Article

La voluntat municipal és millorar la certificació energètica dels edificis amb la implantació progressiva d’energies renovables.

Article

La formació forma part del programa Nexe tecnologia, promogut pel Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament de l'Hospitalet

Butlletí