Es presenta el primer camió 100% elèctric de gran tonatge destinat a la recollida selectiva automatitzada de residus urbans

25/10/2017 - 10:23

L’empresa Urbaser posa en marxa el primer camió del món 100% elèctric de gran tonatge (27 Tn), destinat a la recollida selectiva automatitzada de residus urbans. El nou vehicle, anomenat Urbaelètric, ha començat a circular en fase de proves per Barcelona i es preveu que estigui en ple funcionament l’1 de novembre de 2017 als Districtes de Sant Andreu i Sant Martí.

Amb aquesta iniciativa l’empresa vol contribuir a millorar la sostenibilitat a les ciutats, tot eliminant les emissions contaminants de CO2 i partícules i reduint l’impacte sonor. L’Urbaelèctric ofereix exactament les mateixes prestacions que els camions de gran tonatge habituals, que fan la recollida de residus dels contenidors urbans.      

Per a aquest projecte, Urbaser ha establert una aliança amb l’empresa italiana Rampini, dedicada al disseny i transformació de vehicles. 

Un estalvi de 96 tones de CO2 anuals

El nou vehicle 100% elèctric suposa que es deixin d’emetre 96 tones de CO2 per vehicle i any, respecte a un camió de gran tonatge que funcioni amb dièsel, dedicat a la recollida de residus a les ciutats. Aquesta xifra és comparable a les emissions anuals que generen 16 habitants de Catalunya; també és equiparable a les emissions anuals d'electricitat de 82 llars i a les emissions que produeixen 272 passatgers que realitzin el trajecte en avió entre Barcelona i Nova York.

El temps de càrrega que requereix l’Urbaelèctric és de 5 hores, que li permeten realitzar un servei complet de 8 hores recollint entre 200 i 250 contenidors i recórrer entre 100 i 130 Km. Funciona amb un sistema d’emmagatzematge d’energia mitjançant bateries de tracció de liti, que compten amb la primera homologació ECE 100.02 que una empresa aconsegueix a Europa. Així mateix, disposa d’un motor de tracció Siemens.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

L'Expoelèctric, el punt de trobada del vehicle elèctric i les energies renovables a Barcelona, celebrara la seva desena edició a l'Arc de Triomf de Barcelona els propers dies 20 i 21 de novembre. La fira es consolida com una de les cites més importants i un esdeveniment de referència en el sector de la mobilitat elèctrica i les energies renovables.

Acte
20/11/2021 - 00:00
Arc de Triomf, Barcelona
Article

Dels vehicles incorporats a l'inventari de l'Ajuntament de Barcelona el 2020 un 31% són vehicles elèctrics, i fins a un 43% són vehicles de baixes emissions (elèctrics, hídrids o de gas). Pels vehicles lleugers (motocicletes, ciclomotors, turismes, quadricicles, furgons, furgonetes i camionetes) aquests percentatges són superiors: el 49% dels vehicles incorporats són elèctrics, fins a un 65% de baixes emissions.  

Butlletí