L'Ajuntament de Figaró-Montmany cerca 20 persones voluntàries per visitar als veïns i veïnes del municipi per ajudar-los a reduir, reutilitzar i separar millor la brossa sota el lema #FigaróResiduZero.
L'acció es realitzarà el proper dissabte 15 de juliol i comptarà amb una activitat formativa prèvia el dimarts 11, al Centre Cívic de Figaró i en col·laboració amb la Mancomunitat la Plana.
Figaró-Montmany va implementar amb èxit el sistema de recollida de residus porta a porta, aconseguint un índex de separació del 71%. En els últims anys l'índex ha disminuit fins el 56% i any rere any el preu de la taxa d'escombraries puja. El 2015 es pagaven 128€ i el 2017 se superen els 143€, ja que una part l'assumeix l'ajuntament en detriment del pressupost anual.
El municipi s'ha adherit a l'Estratègia Catalana Residu Zero i plegats. amb aquesta campanya i al llarg dels propers 3 anys, vol reduir els residus en origen i reutilitzar al màxim, incrementar un 5% la separació de residus durant el 2017, augmentar fins el 70% la separació de residus abans del 2020, aconseguir que, l’any 2020, la producció de residus sigui inferior a 1,20 Kg/habitant/dia. i establir més accions i activitats que ajudin a la ciutadania a reduir la generació de residus.
Els participants rebrant fins a 300 minuts a canvi del teu temps que podràn bescanviar per entrades a la piscina, descomptes al centre cívic, un massatge, bosses compostables i altres ofertes.
Des del 12 de juny fins el 31 de juliol, pots sumar-te al repte amb les següents accions: via xarxes socials (Facebook, Twitter o Instagram) amb l'etiqueta #FigaroResiduZero! Com redueixes residus en origen? Com reutilitzes? Com separes la brossa? Escriu un petit text animant als veïns i veïnes a sumar-se a la campanya! Rebràs 15 minuts per la teva participació! Assistint a la deixalleria mòbil el dissabte 29 de juliol aportant piles, olis de cuina i de cotxe, bateries, aerosòls, bombetes i fluorescents, residus electrònics, etc. Rebràs 15 minuts a canvi de la teva aportació!
Una acció sorgida de la ciutadania, les entitats i l'ajuntament
El passat 13 de març de 2017 es va realitzar una sessió participativa al Centre Cívic de Figaró-Montmany, en el marc del projecte minuts, on es va convidar a entitats i ciutadania per detectar necessitats i proposar activitats sobre tres temes de discussió (cultura, espai públic i sostenibilitat). Una de les necessitats detectades estava relacionada amb la problemàtica de la separació de residus i l'acció proposada va ser la d'un voluntariat porta a porta per ajudar a resoldre el problema.