Generació d'energia renovable en edificis i espais municipals a Barcelona

27/04/2019 - 19:15

Barcelona disposa de més d'1 MWp de potència instal·lada fotovoltaica en edificis i equipaments municipals, que suposen una generació de més de 1.200 MWh, equivalent al consum d’unes 560 llars i un estalvi d’emissions de 463 tCO2eq. En aquest mapa trobaràs on es troben aquests elements de generació, quanta energia generen i l’estalvi en consum energètic i en emissions de CO2 que suposen.

El consum dels edificis i equipaments municipals a Barcelona representa al voltant del 50 % de la despesa energètica municipal total. És per això que es considera de gran importància actuar sobre aquests equipaments per tal de promocionar les mesures de transició energètica i de generació local d’energies netes, pel seu caire exemplificador davant de la ciutadania.

Actualment ja s'ha instal·lat sistemes de generació fotovoltaica en més de 60 edificis municipals i 17 pèrgoles generadores d’energia en parcs i places de la ciutat. També s’han instal·lat sistemes d’energia solar tèrmica per dotar d’aigua calenta sanitària equipaments esportius com les piscines Picornell i l’estadi Joan Serrahima. La ciutat compta actualment amb 17 pèrgoles en l’espai públic que suposen una potència instal·lada de 932 kWp i una generació de 1.164 MWh, equivalent al consum de més de 500 llars i un estalvi d’emissions de CO2eq de 420 tones.

Les mesures d'actuació s'articulen a través del Pla de millora energètica dels edificis municipals (PEMEEM), que té com a objectiu l’estalvi d’energia i la incorporació d’energies renovables en els edificis municipals, i del Programa d'impuls a la generació d'energia solar a Barcelona que promou l’aprofitament de les cobertes i l'espai públic com a espais de generació d’energia.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Vuit projectes per instal·lar plaques fotovoltaiques en grans equipaments de la ciutat de Barcelona.

Notícia

L’energia fotovoltaica en equipaments i espais públics de la metròpolis es multiplicarà per sis en els propers 18 mesos.

Article

La nova instal·lació, sumada al motor de cogeneració, permetrà estalviar uns 603.261 kWh.

Butlletí