#GeneracióRestauració

Consulta la Guia en el marc del Dia Mundial del Medi Ambient

Font: Nacions Unides

02/06/2024 - 19:35

No podem retrocedir en el temps, però sí que podem fer créixer els boscos, revitalitzar les fonts d'aigua i restaurar els sòls. Som la generació que pot fer la pau amb les terres. Som la #GeneracióRestauració

El Dia Mundial del Medi Ambient (DMMA) es celebra el 5 de juny de cada any, és el principal vehicle de les Nacions Unides per fomentar la sensibilització i l'acció a nivell mundial per a la protecció del nostre medi ambient. Celebrat per primera vegada el 1974, ha estat una campanya insígnia per a la sensibilització sobre les noves qüestions ambientals de la contaminació de la mar i l'escalfament global, el consum sostenible i els delictes contra la natura. Cada any, es basa en un tema nou que les grans corporacions, ONG, comunitats, governs i celebritats de tot el món adopten per promoure causes ambientals.

La Terra necessita un cop de mà. La triple crisi planetària amenaça de destruir la nostra llar i eliminar milions d'espècies amb què compartim el planeta. Però la degradació del medi ambient no és inevitable. Tenim els coneixements i les capacitats per revertir els danys i restaurar el medi ambient. Només ho aconseguirem si actuem ara. 

El procés de recuperació dels espais naturals s'anomena restauració dels ecosistemes i avui és més urgent i necessari que mai.  No és possible tornar enrere en el temps, però sí que podem cultivar boscos, reverdir les nostres ciutats i pobles, recollir aigua de pluja i nodrir-nos amb aliments que no facin malbé els sòls. Podem ser la generació que d'una vegada per totes faci les paus amb la terra.

En aquesta Guia podeu consultar algunes de les formes en què tots podem convertir-nos en la #GeneracióRestauració

 


 

Categories: 

Relacionats

Article
L’aigua, un dret humà fonamental per al desenvolupament sostenible

Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, s’ha inaugurat a Breda la instal·lació «REFLƎX: L’aigua, un dret humà fonamental per al desenvolupament sostenible», un projecte participatiu de la Coordinadora d'ONG Solidàries i la Diputació de Girona que promou els objectius de desenvolupament sostenible (ODS). 

Notícia
En el marc de la Setmana de la Natura Urbana de Girona

L’Ajuntament de Girona celebra un acte institucional per commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient. La jornada, que ha tingut lloc a El Modern, ha comptat amb dues ponències sobre la conservació i importància de la natura i amb la presentació de l'Assemblea Ciutadana per la Transició Ecosocial de Catalunya.

Notícia

Realitzada la 14a edició del Mercat d’Intercanvi i Segona Mà de Martorell, la fita per allargar la vida útil dels objectes.

Butlletí