Granola, un programari per l'estalvi energètic dels equips informàtics

Redacció
12/11/2012 - 00:00

El programari es pot aplicar a sistemes, servidors, monitors, CPUs, així com a sistemes crítics, permetent de personalitzar les aplicacions segons les necessitats de l'usuari.

Les principals utilitats del programari es basen en instruments de diagnosi, com també de funcionalitats i aplicacions pràctiques:

  • Analitzar el consum energètic, permetent obtenir informes i gràfiques.
  • Detectar les ineficiències i establir objectius de futur, comparant escenaris i calculant l'estalvi econòmic.
  • Regular la velocitat i el consum de la CPU en temps real sense interferir amb altres aplicacions ni empitjorar la percepció del rendiment de la màquina, amb un estalvi superior al 35%.
  • Programar l'activació o desactivació dels ordinadors (previ avís a l'usuari) quan aquests no són utilitzats, evitant el consum innecessari d'energia
Etiquetes: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Contra la sostenibilitat és el darrer llibre publicat per Andreu Escrivà​

Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf inicia una campanya per abordar la problemàtica del residu tèxtil als municipis del territori. Amb la campanya "Està de Moda", es busca informar i conscienciar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar les peces de roba per mitigar l'impacte ambiental.

Article

Maresme Circular publica un manual per ajudar als restaurants i menjadors escolars a prevenir el malbaratament alimentari

Butlletí