Instal·len la primera estructura de retenció de residus als sobreeixidors del riu Ges

07/10/2024 - 08:28

L’Ajuntament de Torelló ha instal·lat la primera estructura de retenció de residus als sobreeixidors del riu Ges, amb l’objectiu de cobrir els col·lectors i evitar que els residus sòlids acabin abocats a la llera o al riu en cas de crescudes. Es tracta de la proposta que va guanyar els pressupostos participatius de Torelló 2023.

La proposta que va presentar l’associació ecologista La Vall Verda demanava la instal·lació de xarxes de retenció de residus. Des dels serveis tècnics de l’Ajuntament es va repensar i millorar el sistema, donant com a resultat la instal·lació d’una estructura sòlida, una gàbia d’acer inoxidable que és igual d’efectiva que les xarxes, però que facilita el manteniment i, per tant, redueix costos.

Després d’haver instal·lat aquesta primera gàbia i comprovar la seva efectivitat en cas de crescudes, es preveu col·locar més estructures en un futur per cobrir la resta de sobreeixidors del riu Ges. El Consell Comarcal d’Osona s’encarregarà de netejar les gàbies de manera periòdica.

 


 

Categories: 
Municipis: 
OsonaTorelló

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Torelló va recuperar la gestió pública del servei fa dos anys.

Article

L'Ajuntament rebrà 5,5 milions d'euros dels Next Generation.

Article

Aigües de Reus ha incorporat recentment una cinquantena de sensors acústics que perfeccionen els treballs que es duen a terme de manera continuada per a la localització de fuites a la xarxa de la ciutat, amb l’objectiu de garantir la màxima eficiència del sistema de subministrament.

Butlletí