Jo reutilitzo, i tu ?

Font: AERESS

20/02/2021 - 09:02

Calculadora per estimar les emissions de CO2 que pots evitar amb la suma de cada objecte que reutilitzis

Reutilitzar és tornar a donar ús a un objecte amb el mateix propòsit, o semblant, per al qual es va dissenyar. Això passa quan un posseïdor es vol desprendre d’alguna cosa i a un altre li resulta d’interès, o quan aparentment ha acabat la utilitat de l’objecte i el seu posseïdor li troba una altra funció.

Reutilitzar vol dir allargar la vida d’un producte, i això és el mateix que evitar que aquest es converteixi en residu. També suposa evitar la necessitat de comprar-ne un de nou abans d’hora. Tant la gestió de residus com la producció d’objectes tenen molts impactes ambientals associats, entre ells l’emissió de gasos d’efecte hivernacle, en especial CO2 ; això vol dir que aquestes accions tenen una petjada de carboni important i, per tant, contribueixen a produir l’efecte hivernacle o, el que és el mateix, a l’escalfament global, que és la causa del canvi climàtic.

El canvi climàtic és un dels principals reptes ambientals als quals ens enfrontem, ja que repercuteix directament sobre el benestar social i la salut, fins i tot sobre l’economia. Es tracta d’un problema global que va més enllà dels límits territorials i que requereix, per tant, una resposta i un compromís global. És àmpliament conegut l’impacte ambiental que provoquen els residus urbans, i l’imparable augment en la seva generació. Es produeixen massa residus gran part dels quals es podria reutilitzar, fet que depèn de tots i totes.

AERESS impulsa aquesta acció per promoure la reutilització i calcular els impactes estalviats.

 

COM UTILITZAR LA CALCULADORA

1 Introdueix el núm. d'unitats de cada objecte o similars que vas a reutilitzar

2 Prem "calcular" per saber les emissions de CO2 evitades


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf inicia una campanya per abordar la problemàtica del residu tèxtil als municipis del territori. Amb la campanya "Està de Moda", es busca informar i conscienciar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar les peces de roba per mitigar l'impacte ambiental.

Article

Maresme Circular publica un manual per ajudar als restaurants i menjadors escolars a prevenir el malbaratament alimentari

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Butlletí