Joves de Vic recorren a l'art per denunciar la contaminació de l'entorn natural i conscienciar sobre la necessitat del reciclatge

Font: Ajuntament de Vic

02/11/2020 - 07:51

La quinzena Civicus ART SOCIAL I RESPONSABLE va estar organitzada per VicJove, Medi Ambient, Participació, Cooperació de l’Ajuntament de Vic, ACVIC Centre d’Arts Contemporànies i la Creu Roja.​

La necessitat de reciclar és cada vegada més urgent a la nostra societat per donar sortida al nombre creixent de residus. És per això que els joves del Cívicus de la quinzena temàtica ART SOCIAL I RESPONSABLE, que va organitzar VicJove i diferents àrees de l'Ajuntament de Vic, ACVIC i la Creu Roja, van recórrer a l'art per denunciar la contaminació de l'entorn i fer una crida a la responsabilitat de la gent. El casal va incloure també diferents activitats relacionades amb la sostenibilitat i el medi ambient des d’una òptica artística.

Els joves van crear diferents instal·lacions artístiques amb les deixalles que vtrobar resseguint els rius Mèder i Gurri amb l'objectiu de denunciar les actituds incíviques i reivindicar el reciclatge per protegir l'entorn natural. Dividits en quatre grups de treball, les llaunes, ampolles, plàstics i objectes de tota mena que van recollir els van servirt per crear des d'un arc de Sant Martí a un llac de residus fins a un supermercat de deixalles o un vestit per realitzar una performance. També es va realitzar un mapa de grans dimensions que ubica la localització de les deixalles trobades i els punts més afectats per la contaminació.

Durant dues setmanes, els joves del casal, d'entre 12 i 16 anys, van fer activitats de conscienciació mediambiental des de diferents enfocs, amb persones vinculades a diferents àmbits relacionats amb la sostenibilitat.

Van poder veure documentals, conèixer alternatives de consum, i entre altres activitats, van visitar una exposició sobre com arriben els plàstics als rius i al mar.

El casal va finalitzar amb un recorregut per part de tots els participants als diferentes projectes artístics que es van instal·lar al costat dels rius Mèder i Gurri. I va ser la primera vegada que tots els assistents s'han pogut trobar plegats, mantenint les distància entre persones i amb mascareta, ja que durant tot el casal i com a mesura de seguretat els grups van treballar independement. Els projectes es poden veure a través del compte d'Instagram, @civicus_2020, que s'ha creat per promoure la iniciativa i que els mateixos joves han nodrit de contingut durant el casal.  


 

Categories: 
Municipis: 
OsonaVic

Relacionats

Article

Dues estacions de qualitat de l’aire de Barcelona i una de Vic s’integren en el projecte europeu WatchPlant.

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Article

Vuit centres educatius de L’Hospitalet Llobregat participen en la IX Marató RE-M de l’Energia.​

Butlletí