La comunitat "Fet a mà" del Prat de Llobregat presenta les seves creacions a la Desfilada Reciclada

27/06/2023 - 10:00

Una proposta organitzada pel Ribera, amb la col·laboració de la Fundació Rubricatus i del grup "A tota màquina".

El passat divendres 9 de juny, va tenir lloc la Plaça Sant Jordi la "Desfilada Reciclada", una proposta per promoure el reciclatge tèxtil, l'upcycling i la moda sostenible. La idea va sorgir del grup de costura "A tota màquina" promogut per Acció Social, que habitualment ja utilitza teles reciclades per a fer les seves creacions al centre cívic.  El Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa, que també treballa en aquesta línia, es va encarregar de l'organització de l'esdeveniment amb el suport d'Acció Social i de la Fundació Rubricatus.

Les models que van desfilar, més d'una vintena, participen activament dels espais de pràctica "Fet a mà" del Ribera o de projectes impulsats per altres entitats i grup del territori com Amics Pota Blava, Fundació Rubricatus o el Grup de Dones Romí Sastipen. També vàrem comptar amb participants dels diferents projectes "Fet a mà" que s'organitzen des de l'Associació de Veïns i Veïnes del Nucli Antic.


"Fet a mà" i reciclatge tèxtil

La majoria de les peces i complements que les models van lluir a la passarel·la, estaven confeccionades per elles mateixes, o per altres participants dels espais de pràctica "Fet a mà" del Centre Cívic o que van aportar altres entitats que conviuen a l'equipament com l'Associació de Puntaires del Prat. La Fundació Formació i Treball, també va cedir algunes peces per aquesta desfilada, que van gaudir més d'un centenar de persones, del projecte "Roba Amiga" que també aposta pel reciclatge tèxtil.

Totes les creacions tenien en comú que estaven fetes amb materials reciclats (restes de texans, cortines, cobertors de llit, peces en desús, etc.) amb la finalitat de donar una segona vida a la roba, contribuint així a reduir els residus tèxtils, que és l'objectiu que compartim amb les promotores d'aquesta desfilada, el grup de costura "A tota màquina" i l'entitat col·laborada, la Fundació Rubricatus, en el marc del seu projecte "Recosir" que aprofita l'excedent tèxtil per integrar persones amb discapacitat intel·lectual en una acció d'economia circular transformant aquests teixits en roses, bosses, o altres materials.

Aquesta ha estat una experiència molt enriquidora per a totes, un exemple de les possibilitats del reciclatge tèxtil domèstic, i un projecte col·laboratiu fruit de les ganes de totes les persones que han participat, sigui desfilant, creant o organitzant.
 


 

Municipis: 
Baix LlobregatEl Prat de Llobregat

Relacionats

Article

La ciutat ha guanyat de nou un reconeixement que destaca el seu compromís amb la sostenibilitat i la gestió ambiental dels municipis costaners. Aquesta distinció, obtinguda en la cinquena edició del Moviment Banderes Verdes, és el resultat de l’esforç conjunt entre l’Ajuntament i el sector de l’hostaleria local.

Article


 

Viladecans i Torrelles de Llobregat han donat un pas endavant decisiu en la lluita contra la contaminació per plàstics amb la implementació de mesures innovadores que podrien marcar un abans i un després a nivell europeu. En el marc del projecte ERIC, impulsat per Zero Waste Europe, aquests municipis catalans estan adoptant estratègies valentes per reduir dràsticament els residus plàstics.

Article

El Pla local de prevenció de residus de Mataró 2023-2030 inclou 16 actuacions contra el malbaratament alimentari, els productes d’un sol ús i per impulsar el residu zero, entre altres línies de treball. Les primeres accions ja estan en marxa, com promoure l’ús de bolquers reutilitzables a les escoles bressol municipals o normalitzar el fet d’anar a la compra amb recipients i bosses reutilitzables.

Butlletí