La nova àrea d’emergència de Tiana ja ha començat a funcionar

12/06/2018 - 08:36

Nova àrea d’emergència, al Camí Dalt d’Alella / Marc Brugat Segalés

Medi Ambient de l'Ajuntament de Tiana ha repartit les noves targetes personalitzades que obren la nova àrea, ubicada al Camí Dalt d'Alella. Tiana recull la brossa selectiva porta a porta i disposa d'aquesta àrea per donar cobertura a les necessitats puntuals dels veïns i veïnes que no poden participar del servei en l'horari establert.

Medi Ambient ha repartit les primeres targetes magnètiques personalitzades que permetran fer servir la nova àrea d’emergència del poble.

La targeta es podrà recollir també el proper dissabte de 10h a 14h i de 17h a 20h, a la paradeta que ha muntat la regidoria al passatge Moragas.

El regidor de Medi ambient i  Sostenibilitat, en Xavier Doñate, present al passatge Moragas, ens en dona més informació:

Moltes persones donen suport a la iniciativa ja que creuen que servirà per incentivar el reciclatge. Aquest és el cas de la Conxita, que ens en dona la seva opinió:

Altres persones com la Maria Teresa creuen que el nou sistema no canviarà la situació actual.

Seguint la mateixa línia que la Maria Teresa, en Lluís creu que el sistema de control electrònic no ajudarà a resoldre la problemàtica i, a més, reclama mes informació sobre el sistema de control digital que s’emprarà a partir d’ara.

Adéu a les àrees d’emergència antigues

I és que des del 31 de maig, ja no hi ha àrees d’emergència com les que hi havia fins ara on dipositar els residus de rebuig i orgànics. L’Ajuntament de Tiana ha decidit retirar-les després de molts anys de mal funcionament. L’objectiu d’aquestes àrees era permetre que els vilatans que, per motius de feina, horari o situacions excepcionals, no poguessin entregar les deixalles al servei de recollida porta per porta, tinguessin un espai on dipositar el rebuig i l’orgànic.Des de l’1 de juny només hi ha una sola àrea, i molt modernitzada.

El que ha succeït és que molts tianencs i tianenques n’han fet un mal ús i la majoria de residus dipositats en aquestes àrees son deixalles barrejades que no s’han reciclat. Segons l’Ajuntament, “les àrees d’emergència s’han convertit en punts d’abocament incontrolats”.

L’àrea d’emergència nova està situada al camí de Dalt d’Alella, a la cantonada amb Edith Llaurador. Aquest nou contenidor funciona amb un sistema digital que obliga els usuaris a identificar-se amb una targeta electrònica, una “Smart Card”, unipersonal. Aquesta targeta permet identificar i, si és el cas, penalitzar les persones que utilitzin malament la nova àrea d’emergència.


 

Categories: 
Municipis: 
MaresmeTiana

Relacionats

Article

S'ha avaluat la quantitat d'elements impropis del rebuig orgànic des Castell a Menorca, que per ser aprofitable ha d'estar per sota del 15%​

Article

Abans de la implantació del sistema Porta a Porta, el percentatge de recollida selectiva de residus era del 45 %.

Notícia

L'Ajuntament de Cunit canviarà el model de recollida de residus actual per un model que combina la recollida porta a porta i els contenidors intel·ligents.

Butlletí