La pluja no la controles, l'aixeta sí

21/11/2022 - 16:33

El clima mediterrani ens té acostumats a una marcada dualitat, caracteritzada per llargs períodes de sequera que s’alternen amb episodis de pluges intenses i de curta durada. Aquests fenòmens s’estan cada cop accentuant més arran del canvi climàtic. Si el darrer trimestre de 2019 i els primers sis mesos de 2020 es van caracteritzar per temporals de pluja importants, des de finals de 2020 s’està registrant a Catalunya un llarg període de sequera que encara avui perdura.

Aquesta campanya pretén incentivar l’estalvi d’aigua, però sense oblidar que tenim un clima canviant i que també està caracteritzat pels episodis de pluges intenses.

Material de la campanya


 

Categories: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Butlletí