L'Agència d'Energia de Lleida dona suport a les instal·lacions d'autoconsum compartit

Font: Ajuntament de Lleida i Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

19/05/2021 - 09:39

L'Ajuntament de Lleida, a través de l'Agència d'Energia de Lleida, dona suport a les instal·lacions solars fotovoltaiques en edificis plurifamiliars, indústria i també en instal·lacions d'autoconsum compartit en edificis plurifamiliars.

Gràcies a aquest assessorament s'estan impulsant ja diversos casos d'èxit a la ciutat.

Així es va explicar en un recent seminari tècnic de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

Per exemple, a una comunitat de propietaris de l'Avinguda Madrid de Lleida ha instal·lat un autoconsum per serveis comuns de l’edifici (refredadora centralitzada per tots els veïns, valoren aerotermia) i una instal·lació de 35pannells amb una potència de 15kWp per a 36 habitatges. Les obres ja estan acabades i està en tràmit de legalitzacions.

A la web de l'Agència de l'Energia de Lleida s'ofereix suport personalitzat, assessorament i acompanyament al procés.

Assessoren per estudiar si el terrat de la comunitat és adequat per fer aquesta instal·lació, com plantejar als veïns la proposta de fer instal·lació comunitària per autoconsum compartit, tràmits a fer i normativa a seguir.


Presentació del suport als seminaris de la Xarxa

Vídeo de la presentació


 

Categories: 
Municipis: 
SegriàLleida

Relacionats

Article

El municipi de la Noguera és un dels primers de Catalunya que subministra llum als veïns amb plaques solars públiques

Article

La Paeria ha posat en marxa el programa “Stop Emergència Climàtica: Estalviar per ajudar”, una iniciativa dirigida als centres escolars de Lleida, per aprendre a estalviar energia i recursos, reflexionar sobre els estils de vida insostenibles, i fomentar l’empatia i la cura mútua, especialment cap a les persones més vulnerables de la nostra ciutat.

Notícia

La Paeria ha constituït avui el grup tècnic de treball per a impulsar l’Estratègia de l’Energia de Lleida per a complir amb els compromisos de reducció d’emissions per a mitigar el canvi climàtic, que comptarà amb la coordinació de la catedràtica de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, Luisa F. Cabeza.

Butlletí