L’Ajuntament de Caldes de Montbui és el primer de tot Catalunya en potència fotovoltaica col·lectiva instal·lada

21/11/2022 - 08:00

Caldes de Montbui lidera el rànquing d’ajuntaments de Catalunya amb més Potència Fotovoltaica Instal·lada col·lectiva amb 221 kW a l’octubre, per davant de l’Ajuntament de Barcelona.

L’aposta per la Comunitat Energètica Local (La CEL) situa l’Ajuntament de Caldes de Montbui com l’organisme públic de Catalunya amb més Potència Fotovoltaica Instal·lada Col·lectiva. Segons les dades del Registre d’Autoconsum de Catalunya (RAC) de la Direcció general d’Energia, aquest octubre l’Ajuntament de Caldes de Montbui té 221 kW de Potència Fotovoltaica Instal·lada Col·lectiva. Aquesta dada gairebé duplica la del segon classificat, que és l’Ajuntament de Barcelona, que en aquests moments té 130 kW instal·lats. El podi el completa l’Ajuntament d’Avinyó, amb 90 kW de Potència Fotovoltaica Instal·lada.

El rànquing dels 10 organismes públics amb més Potència Fotovoltaica Instal·lada Col·lectiva el completen els ajuntaments de Cabrils amb 85 kW, Cornellà de Terri amb 72 kW, Rupià, la Cellera de Ter, Amer i Alp (els quatre ajuntament amb 40 kW) i tanca la classificació Sant Vicenç de Torelló amb 27 kW.

Aquestes dades converteixen La CEL de Caldes en la Comunitat Energètica Local pública més gran de Catalunya. En aquests moments, La CEL impulsada per l’Ajuntament de Caldes de Montbui disposa d’instal·lacions fotovoltaiques en funcionament al Centre Cívic, la Biblioteca, els pavellons de la Torre Roja i del Bugarai i el camp de futbol de Les Cremades. Aquestes instal·lacions subministren energia elèctrica als edificis municipals per autoconsum però també al centenar de famílies inscrites en la modalitat A de la Comunitat Energètica Local.

L’objectiu de l’Ajuntament és que, en els propers mesos, augmenti el nombre d’instal·lacions fotovoltaiques instal·lades en equipaments públics. Això permetrà ampliar el nombre de famílies que es podran inscriure a La CEL.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalCaldes de Montbui

Relacionats

Notícia

Iniciades les obres de la instal·lació fotovoltaica al sostre de la pista poliesportiva que es convertirà en la comunitat energètica d'Ullastrell.

Notícia

S'ha realitzat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l'edifici de la Biblioteca Frederica Montseny. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Canovelles fa un pas més en l'aposta per les energies renovables, la sostenibilitat i l'eficiència energètica.

Notícia

La instal·lació compta amb més de 1000 plaques dividides en 9 zones que proporcionaran fins al 20% de l’energia que consumeix actualment la planta depuradora.

Butlletí