L’Ajuntament de Girona guanya el premi Escoba de Oro pel seu sistema de recollida de residus

27/06/2022 - 11:11

La Asociación Técnica para la Gestión de Residuos y Medio Ambiente va atorgar el guardó al consistori gironí per la implantació de recollida de residus amb contenidors intel·ligents.

El regidor de Neteja i Recollida de Residus de l’Ajuntament de Girona va rebre el passat 15 de juny el premi Escoba de Oro 2022 a mans de la Asociación Técnica para la Gestión de Residuos y Medio Ambiente (ATEGRUS). El consistori gironí ha estat guardonat en la categoria D, per a municipis d’entre 100.000 i 250.000 habitants, per la implantació i el funcionament de la prova pilot de recollida de residus amb contenidors intel·ligents, agrupats i tancats amb sistema d’identificació.

A banda dels contenidors intel·ligents, el premi també va tenir en compte les illes de reciclatge creades a Girona i formades per dos contenidors, un per la fracció orgànica i l’altre per a la resta de fraccions, i un cubell per al tèxtil sanitari. La ciutat, amb aquestes illes, va reduir l’ocupació de la via pública, el nombre de contenidors i el nombre de vehicles, el sistema va permetre assolir un percentatge de recollida selectiva del 73 %.

El regidor de Neteja i Recollida de Residus de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, explica que “el sistema de recollida que vam començar a implementar a l’Eixample està sent un model replicat en altres llocs per la millora que representa per a la gestió dels residus i l’augment del reciclatge, i de fet ja es coneix dins el sector amb el nom de Sistema Girona. Aquest reconeixement com a Escoba de Oro, un dels guardons més prestigiosos en neteja, confirma que com a ciutat anem pel bon camí i és un premi també a la feina que hem fet des de l’Ajuntament en tot aquest camp. El nostre compromís és el de continuar treballant per fer-lo cada vegada més adaptat a la ciutadania, millorar el sistema amb base a la pràctica que anem tenint i avançar així en una millor gestió dels residus que ens permeti assolir els nostres compromisos en reciclatge i lluita contra el canvi climàtic”.
L’Ajuntament de Girona va rebre l’Escoba de Oro durant la Fira Internacional de l’Urbanisme i Medi Ambient TECMA, celebrada entre el 14 i 16 de juny del 2022 a la Institución Ferial (IFEMA) de Madrid.


 

Categories: 
Municipis: 
GironèsGirona

Relacionats

Article

El ple ha aprovat la constitució de Cicle de l’Aigua del Ter, SA (CATSA), la societat supramunicipal que s’encarregarà del servei d’abastament i distribució de l’aigua potable i el sanejament

Notícia

Les millores en neteja viària s’aniran aplicant progressivament a tota la ciutat fins a estar implementades al 100% durant aquest proper octubre. Els nous models de recollida de residus seran una realitat al llarg del 2024. Es crearan Oficines de Suport a la Gestió de Residus per assessorar sobre temes de reciclatge, i es duran a terme diferents campanyes de sensibilització i conscienciació per millorar en el civisme

Notícia

Es tracta d’una campanya proposada per l’Associació de Naturalistes de Girona que té per objectiu fomentar el reciclatge d’elements com bolígrafs, retoladors, correctors o plomes estilogràfiques.

Butlletí