L'Ajuntament de Sant Feliu i Aigües de Barcelona organitzen la Sant Feliu Maker League

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

12/09/2018 - 20:35

La Lliga Maker del cicle integral de l'aigua, Sant Feliu Maker League, és un programa d'innovació oberta que neix amb l'objectiu de desenvolupar un projecte a la ciutat que ajudi a la sostenibilitat i millori el consum de l'aigua. Per fer-ho possible l'Ajuntament i Aigües de Barcelona donen la possibilitat de participar-hi a 20 persones que, al llarg dels 50 dies de durada del programa, hauran d'aportar solucions tangibles, àgils i innovadores per donar resposta a dos grans reptes. D'una banda, el repte 'smart city', centrat en fer de les 70 fonts públiques repartides per tota la ciutat un factor de cohesió social; i de l'altra el repte 'smart agriculture', enfocat a l'optimització del consum d'aigua als conreus, horts urbans, horts socials i les diferents explotacions agrícoles del municipi, com el Parc Agrari del Baix Llobregat.

El programa compta amb el suport d'entitats reconegudes en el món de l'emprenedoria, la innovació i la cultura maker com l'Imagine Creative Center, el FabLab Barcelona, o Pollen, així com del programa Sant Feliu Innova o l'associació Crea i Emprèn a la Vila.

Les persones interessades en participar-hi poden formalitzar la seva inscripció a través del lloc web makerleague.aiguesdebarcelona.cat. El termini finalitza el 14 de setembre, l'edat mínima per accedir al programa és de 18 anys, i la inscripció és totalment gratuïta.

La Sant Feliu Maker League va néixer el passat 19 d'abril, amb la signatura del conveni entre l'Ajuntament i Aigües de Barcelona per recollir l'experiència i el coneixement dels respectius clubs de makers (el de Sant Feliu i el d'Agbar) al servei de la innovació social, l'estalvi energètic i la millora de la qualitat de vida. En els propers anys es marcaran reptes d'interès ciutadà i social que els membres del club de makers aniran treballant i desenvolupant.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Torelló ha instal·lat la primera estructura de retenció de residus als sobreeixidors del riu Ges, amb l’objectiu de cobrir els col·lectors i evitar que els residus sòlids acabin abocats a la llera o al riu en cas de crescudes. Es tracta de la proposta que va guanyar els pressupostos participatius de Torelló 2023.

Article

Dilluns i dimecres vinent es durà a terme una activitat de sembra de calçots oberta a tota la ciutadania

Article

L'Ajuntament rebrà 5,5 milions d'euros dels Next Generation.

Butlletí