L'alumnat de L’Hospitalet participa en un projecte per fomentar el reciclatge i l’economia circular

20/06/2022 - 14:08

Remix The School es fa en 10 centres de l’àrea metropolitana per fomentar l’aprenentatge actiu d’experiències en les matèries STEAM que s’incorporin als models pedagògics de cada escola o institut 

Alumnat de quatre centres educatius de L’Hospitalet participen al projecte Remix The School (Distributed), organitzat per FAB LAB Barcelona i el Consolat dels Estats Units a Barcelona, que compta amb el suport del servei educatiu de Torre Barrina.

Es tracta d’introduir els conceptes bàsics d’economia circular a través de les matèries STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques), i l’aprenentatge actiu i vivencial. D’aquesta manera també es fomenten les vocacions d’infants i joves en aquestes disciplines.

En el projecte participen l’Institut Escola Puig i Gairalt, de Pubilla Cases; l’escola Pare Enric d'Ossó, de Bellvitge, i la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC), de la Florida, que atén alumnat de dos centres del barri. Són quatre dels 10 centres de l’àrea metropolitana que participen en el projecte.

Remix The School (Distributed) vol crear una plataforma per proporcionar experiències maker, STEAM i d’aprenentatge actiu en els centres educatius. D’aquesta forma, les escoles i els instituts poden aprofitar-la i incorporar-la al seu model pedagògic per donar solucions imaginatives basades en el disseny, la cocreació i les tecnologies digitals als problemes locals. Amb això, es vol crear una comunitat pràctica que comparteixi el coneixement generat i sigui el començament d’un ecosistema sostenible, verd i creatiu en tot Catalunya.

El projecte es centra en les 7R del desenvolupament sostenible: reduir, reutilitzar, reciclar, respectar, reparar, reflexionar i rebuig. La proposta convida l’alumnat a expressar-se artísticament mentre dissenyen biomaterials amb residus d'aliments mitjançant tècniques artesanals i de fabricació digital. L'objectiu final del projecte és consolidar el pont entre escola i centre creatiu. Aquesta relació vol transformar l'escola per fer-la més inclusiva, creadora, col·laborativa i circular.

Més informació

 


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsL'Hospitalet de Llobregat

Relacionats

Article
 

Més de 600 alumnes de 12 centres educatius de la ciutat han visitat el riu Llobregat en el marc de la celebració del Dia de l’Aigua. L’activitat s’emmarca en les accions que desenvolupen les escoles i instituts que formen part de la xarxa L’H Escoles Sostenible i el Padrins del Riu.

Article

Es tracta d’un projecte conjunt de l’Ajuntament i la comunitat educativa, inserit en la Xarxa d’Escoles Sostenibles de Catalunya

Article

El nou servei, que ha entrat en vigor aquest any, garanteix durant els propers tres exercicis, prorrogables a dos més, el manteniment i la millora de l’espai verd urbà i l’arbrat de L’Hospitalet d’acord amb un model més ecològic i sostenible. La presentació es va fer el passat 22 d'octubre, en el marc de l’acte amb motiu dels 100 anys del barri de la Florida.

Butlletí