L'AMB ha inaugurat el servei "Intercanviat, millor que nou"

El servei "Intercanviat, millor que nou" permet donar sortida als objectes que ja no s'utilitzen
25/10/2016 - 09:36

 

L'AMB ha inaugurat oficialment el servei "Intercanviat, millor que nou", una iniciativa que permet als usuaris donar sortida als objectes que ja no utilitzen, evitant així que es converteixin automàticament en residus.

La iniciativa de posar en marxa el servei va sorgir de la constatació que molts objectes que entren a les deixalleries metropolitanes encara funcionen, tot i que els propietaris se'n volen desfer o els volen substituir. Un altre dels indicadors va ser la quantitat de mobles i objectes que es deixen al carrer perquè els reculli el servei de neteja. Finalment, l'èxit d'experiències d'intercanvi, com ara el projecte "Renova la teva roba", van demostrar que era necessari disposar d'un espai d'aquestes característiques.

Eloi Badia, vicepresident de Medi Ambient de l'AMB, ha valorat molt positivament el nou servei comentant que "és un espai més dins del cicle de residus, que forma part de l'economia circular, social i solidària, conceptes que l'AMB vol potenciar". En aquest servei, que es va iniciar en període de proves el passat febrer, ja s'hi han registrat 205 usuaris, i només en el mes de setembre hi han entrat 453 objectes i se n'han intercanviat 257. 

"Intercanviat, Millor que nou" complementa altres activitats que fa anys que l'AMB gestiona des del programa Millor que nou: Millor que nou 100 % vell i Reparat Millor que nou.

Des de l'any 2009, en què va entrar en funcionament, el Reparat Millor que nou acumula 10.700 usuaris registrats i rep unes 1.300 visites cada mes. L'AMB calcula que, gràcies a aquest servei, al cap del mes s'evita que es generin 1,5 tones de residus. 


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Enguany se celebren 10 anys de la xarxa d’intercanvi Renova, una iniciativa d’intercanvi de la roba que ja no utilitzem, però que està en bon estat, i que promou el consum responsable, la prevenció de residus i la sostenibilitat.

Article

Ecovidrio, en col·laboració amb Penguin Random House i l’Ajuntament de Barcelona, ha col·locat 5 contenidors verds exclusius, cadascun dels quals inclou un microrelat sobre el reciclatge i la cura del nostre entorn.

Article

Des de l’Institut Municipal d'Informàtica de l'Ajuntament de Barcelona s'ha elaborat un pla que entre els seus objectius proposa apoderare tecnològicament al personal dels Serveis de Neteja i Gestió de Residus perquè puguin focalitzar-se en tasques estratègiques i de valor afegit.

Butlletí