L’EDAR Sant Fruitós – Navarcles – Santpedor es completa amb 412 mòduls fotovoltaics

26/01/2024 - 12:30

La nova instal·lació, sumada al motor de cogeneració, permetrà estalviar uns 603.261 kWh.

Aquest mes ha finalitzat la instal·lació de 412 mòduls fotovoltaics a l’EDAR Sant Fruitós de Bages- Navarcles – Santpedor, que completaran la instal·lació del motor de cogeneració que es va posar en marxa l’octubre passat.

Aquesta instal·lació proporcionarà un estalvi a l’equipament de 603.261 kWh que equivaldria a unes 150 llars a l’any. L’obra, amb un cost de 292.201,09 €, ha estat finançada per l’Agència Catalana de l’Aigua, i emmarcada en el conveni que té amb la Mancomunitat de Municipis del Bages per al Sanejament que fixa les dotacions pressupostàries per a garantir l’adequat sanejament de les aigües residuals per als pròxims 4 anys (2022-2025) en un total de 12 sistemes de sanejament de les comarques del Bages i el Moianès.

Un cop en marxa, el conjunt de mòduls fotovoltaics i motor de cogeneració, suposarà un estalvi del 60% de l’energia elèctrica i 199,70 t CO₂ estalviades, que equival al consum de 174 llars/any.

 


 

Municipis: 
BagesSant Fruitós de Bages

Relacionats

Article

És una de les actuacions que s’està tirant endavant a través de l’encàrrec de gestió que l’Ajuntament de Manresa va fer a l’empresa pública per accelerar la transició energètica als equipaments municipals, i que ja ha permès instal·lar plaques fotovoltaiques a les Piscines Municipals Manel Estiarte Duocastella i a la seu social d’Aigües de Manresa, a la Plana de l’Om, entre altres projectes

Article

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha fet un pas important cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de 137 panells fotovoltaics, 72 a l’edifici Mirador i 65 a l’antiga Casa de la Caritat. Aquesta mesura s’emmarca dins del suport de la Diputació de Barcelona en la descarbonització del CCCB, en línia amb el Pla Clima.

Article

L'Ajuntament de Reus, a través de l'empresa municipal Redessa, ha adjudicat el contracte  per millorar l’eficiència energètica de la promoció d’habitatges d’HPO de Mas Bertran I. El contracte s'ha adjudicat a Qualital Smart Window SL per un import de 231.349,22 euros (IVA inclòs)

Butlletí