L'equip de l'Institut Palau Ausit de Ripollet es proclama guanyador de la VIa Electrocat

21/06/2019 - 08:00

Nou equips formats per alumnat de formació professional d'arreu de Catalunya han dissenyat, construït i posat a prova en un traçat urbà els seus prototips de vehicles elèctrics

L’equip de l’Institut Palau Ausit de Ripollet es va proclamar dissabte 8 de juny guanyador de la sisena edició de l’ElectroCat. El segon classificat d’aquest certamen adreçat a alumnat de formació professional d’automoció d’arreu de Catalunya va ser Monlau Estudis Professionals de Barcelona; mentre que en tercera posició va quedar el Centre d’Estudis Roca de Barcelona que també va aconseguir el premi al millor disseny en ergonomia i estètica. L’equip del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) de Santa Perpètua es va fer amb el premi al millor projecte Electrocat 2019.

Finalment, van ser set els equips participants a l'ElectroCat 2019, formats per alumnat i professorat de cicles formatius de Grau Superior d'Automoció de l’Institut Mollet del Vallès; el Centre Tècnic Vallès, de Les Franqueses; el Centre d’Estudis Roca, i Monlau Estudis Professionals, de Barcelona; l’Escola Tècnica de Girona; l’Institut Palau Ausit, de Ripollet, i el Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) de Santa Perpètua. L’Institut Castellarnau, de Sabadell, i l'Institut Andreu Nin, d'El Vendrell no van poder disputar la prova al traçat del Recinte Firal, però van seguir a peu de pista tot el certamen.

Les proves de l’ElectroCat es van complementar amb un programa d’activitats paral·leles entorn a la temàtica del vehicle elèctric que van amenitzar la tarda. A l’aparcament de l’edifici de Desenvolupament Local, es va poder veure i participar en un simulador de motocicleta, un scalextric gegant, proves d’equilibri amb un monocicle elèctric i un simulador de bolcat de vehicle. A més, els grups de batuka de l’Escola Municipal de les Arts (EMA) van amenitzar el tram final de l'ElectroCat. L'Ajuntament va sortejar entre els assistents un patinet elèctric.

El director tècnic de l'ElectroCat, Josep Antoni Martínez va destacar que la prova creix cada any perquè els equips volen participar i cada edició en són més i va afirmar que l'ElectroCat és un projecte de projecció que només es fa a Santa Perpètua i a Euskadi. “Estic molt content de com ha anat, sobretot pels equips, que han pogut competir en funció dels projectes i materials que portaven, i crec que ha estat una edició molt divertida”, va manifestar el director tècnic que es mostrava satisfet amb la incorporació dels instituts de Mollet del Vallès i El Vendrell. Martínez també recordava que “l'ElectroCat és un projecte de l'escola, per a estudiants i gent jove, per tal que vagin incorporant aquest concepte de la moblitat sostenible a la seva vida i a la seva futura feina” i va detallar que “malgrat que la darrera setmana ha estat molt dura de treball, tots els equips valoraven que han après molt i que repetirien, i també vull destacar el companyerimes i la solidaritat entre els equips, un dels màxims valors que té l'ElectroCat”.

L'alcaldessa de Santa Perpètua en funcions, Isabel Garcia, va agrair a les empreses, al Gremi de Tallers de reparació d'automòbils de Sabadell i província de Barcelona i als instituts participants la seva participació en l'ElectroCat. “Tenim tots la sensació que ja s'està consolidant i que la gent se l'està fent seu tal i com hem vist amb la participació d'aquesta sisena edició i les activitats paral·leles”, va indicar Isabel Garcia que es va mostrar molt satisfeta i orgullosa pel premi aconseguit pel CREVE i pel fet que el vehicle havia estat conduït per dues dones.

L'equip guanyador de les proves dinàmiques de l'ElectroCat 2019 va ser l'Institut Palau Ausit, de Ripollet, que assoleix el triomf per tercer any consecutiu. El seu capità, Carlos Javier Gómez, va explicar que fer el projecte durant el curs i veure com funciona el prototip és molt emocionant i va destacar que en mig de la prova se'ls va caure la bateria del vehicle però van saber solucionar aquest contratemps.

En segona posició va quedar Monlau Estudis Professionals, de Barcelona. El capità de l'equip, Victor García, es va mostrar molt content del treball fet aquest curs i la gran competitivitat entre els participants.

El Centre d'Estudis Roca va obtenir dos premis, un tercer a les proves dinàmiques i el de millor disseny en ergonomia i estètica. El capità, Adrián Justino, va explicar que fer un tercer primi malgrat haver punxat una roda durant la prova era un gran resultat i va destacar que els agradava més el premi del disseny, que és el que l'equip perseguia des d'edicions anteriors.

L'equip del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) de Santa Perpètua va obtenir el premi al millor projecte ElectroCat 2019. L'equip volia acabar la prova i així ho va fer competint. El divendres es va desconfigurar el variador i això els va fer tenir menys velocitat. El capità Toni Ruiz estava molt satisfet amb el premi assolit i va voler destacar que són un equip d'un centre de formació ocupacional.

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda organitza aquest certamen en el marc del programa Vehicle Elèctric i Mobilitat Sostenible amb la col·laboració de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC).

L’objectiu de l’ElectroCat és impulsar el desenvolupament i la implementació de projectes, entre estudiants de formació professional, per dotar de coneixements i competències específiques a l’entorn del vehicle elèctric. En aquest sentit, l’ElectroCat esdevé una plataforma per a la capacitació i promoció de personal tècnic especialitzat en vehicles de tracció elèctrica que donin cobertura a les necessitats sorgides d’un nou model de mobilitat basada en la tracció elèctrica. L’alumnat del cicle superior d’Automoció dels centres participants dissenyen i construeixen des de zero els prototips de vehicles elèctrics, sobre una base motriu comuna facilitada per l’organització, amb la finalitat de posar-los a prova i aconseguir la millor puntuació entre tots els equips participants, procedents d’arreu de Catalunya.

L’ElectroCat 2019 ha comptat amb la col·laboració d’Alstom, Bosch, Circuit de Barcelona, Electric GT, Electromaps, CIM UPC, Gremi de Tallers de Reparació i Venda d’Automòbils i Recanvis de Sabadell i Província, Karting Cardedeu, Mavilor, Tempel Group, Tecnobee, Som Mobilitat i La Perpetuenca.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalSanta Perpètua de Mogoda
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'Associació de Municipis de la Riera de Caldes estrena un vídeo promovent la Transició Energètica del territori, en especial, en les empreses situades als polígons industrials.

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha donat llum verda al Pla estratègic per fomentar la mobilitat elèctrica. La previsió és que el parc de vehicles elèctrics i híbrids endollables creixi un 260% fins a l’any 2028.

Article

L’acord, impulsat per la cooperativa i acordat amb Promusa, permet a Som Mobilitat disposar d’un espai de lloguer i un punt de càrrega a l’aparcament del Monestir, on es troba el vehicle que utilitzen els socis i sòcies.

Butlletí