L’Espai Jove la Fontana acull un hort urbà inclusiu

Font: Betevé

13/10/2019 - 08:00

 

Les entitats acidH i Salut Mental Gràcia s'encarreguen de la gestió de l’hort amb una desena d’usuaris que ja han fet una primera collita

 

El cinquè hort urbà inclusiu

L’any 2016 es va posar en marxa el primer hort urbà inclusiu de la ciutat a l’Eixample, a la seu de l’Institut Municipal de Serveis Socials. Ara, ja són cinc horts urbans en terrats municipals gestionats per a persones amb discapacitat. L’últim en posar-se en marxa ha estat aquest estiu a Gràcia. L’objectiu és arribar a 10 horts d’aquestes característiques a la ciutat que permetran augmentar el centenar de persones amb discapacitat que ara participen en el programa i fer la ciutat més verda.

 

Bledes i enciams, entre d’altres

L’hort de l’Espai Jove la Fontana el treballen una desena d’usuaris de les entitats Salut Mental Gràcia i acidH, que van plantar per primera vegada el 17 de juny passat. Després de recollir la primera collita d’enciams i bledes, ara ja hi han tornat. “Vam plantar la setmana passada, vam posar el comptagotes, vam plantar les bledes i vaig passar una bona estona”, explica Jesús Alberto Sancha, usuari de Salut Mental Gràcia.

 

Horts amb cultiu hidropònic

A La Fontana no es planta amb terra ni adob, ja que l’estructura de l’edifici no suportaria el pes. Per això, s’ha optat pel cultiu hidropònic que a través de l’aigua porta els nutrients a les plantes. Aquests tipus d’hort permet més producció i els excedents es porten a un menjador social del barri. Pels usuaris la possibilitat de sortir dels centres i treballar amb la natura els permet millorar la seva autonomia personal i capacitat, també l’objectiu de l’hort urbà és aprendre, crear xarxes socials noves i una millora personal. Ferran Urgell, tècnic de  persones amb discapacitat del districte de Gràcia, diu que han fet estudis que demostren el benefici que suposa pels usuaris el canvi de perspectiva que ofereixen els horts a les terrasses. Assenyala que “de cop i volta puges en un terrat i veus tota la ciutat des d’una altra perspectiva. I això, és de les coses que sembla molt secundària, però hem detectat que té a veure amb una certa millora”.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Butlletí