L'exposició 'Metròpolis Verda' posa en valor la biodiversitat del territori colomenc

Font: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

28/10/2019 - 15:37

L'exposició itinerant «Metròpolis Verda» obre aquest dimarts, dia 29 d'octubre, les seves portes a la Biblioteca del Fondo, per donar a conèixer la rellevància dels espais verds metropolitans.

La mostra, organitzada per l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, es podrà veure a Santa Coloma fins el 19 de desembre i inclou una part dedicada a Santa Coloma, que posa en valor la biodiversitat del territori. La Serralada de Marina, el Parc Fluvial del Besòs i els parcs de Can Zam, de la Bastida i del Molinet conformen una àrea verda colomenca que facilita refugi i aliment a moltes espècies i n'és l'hàbitat de la fauna i la flora. «Metròpolis Verda» fa visible aquesta realitat, que conviu amb l'asfalt i els espais edificats, i que alhora està interconnectada amb l'àrea metropolitana de Barcelona; un territori obert, ampli i complex on viuen més de 3,2 milions d'habitants i on es conjugen l'edificació, els serveis i les infraestructures amb un 52% d'espais verds. La mostra es divideix en una part comuna, que ja ha  visitat municipis com Gavà, Barcelona o Cornellà, i una d'exclusiva de Santa Coloma, també itinerant.

 

Un espai específic dedicat a la ciutat

En entrar, es veu un mural de 28 metres que representa la diversitat dels espais oberts metropolitans: des de la platja de Gavà fins al Parc Agrari i de Collserola fins a l'av. Diagonal. També, s'hi presenten catorze reptes de medi ambient a assolir per viure en una metròpolis verda, escenificats amb diversos recursos que faciliten la interacció. 

A l'àrea dedicada a Santa Coloma, que també serà itinerant, hi ha dues grans taules rodones de fusta recobertes d'imatges i gràfics de gran format i un monitor que ofereix vídeos sobre la biodiversitat del municipi. Els centres educatius que s'hi inscriguin podran sol·licitar que aquest contingut els visiti durant tres o quatre setmanes al llarg del 2020. També, es poden demanar visites guiades gratuïtes al telèfon 618 00 72 30 o a ecometropoli@gramenet.cat.


 

Categories: 

Relacionats

Article
Una mirada a través de la SCEA

Aquest llibre tracta sobre el desenvolupament de l’educació ambiental a Catalunya des dels anys setanta fins a l’actualitat, posant de relleu el paper de la Societat Catalana d’Educació Ambiental, que ja compta amb 40 anys de recorregut.

Article

Pel·lis a l'aula, la natura a les pantalles, en un llibre

Article

Fab Lab Barcelona ha desenvolupat, juntament amb experts europeus, el projecte SCORE per impulsar l'educació en Economia Circular. L'objectiu del projecte és proporcionar eines als docents i augmentar la conscienciació i la comprensió de l'economia circular entre els joves de 15 a 24 anys.

Butlletí