Lloret de Mar i Torroella de Montgrí reben el guardó Bandera Verda d’Ecovidrio com a reconeixement als resultats de recollida selectiva de vidre durant la campanya estival

17/11/2022 - 10:00

En l’edició Moviment Banderes Verdes 2022; aquesta iniciativa té per objectiu guardonar l’esforç dels establiments de l’hostaleria local i l’activisme dels municipis costaners en la transició cap a l’economia circular i en la lluita contra el canvi climàtic.

El passat 2 de novembre, el primer tinent d’alcalde de Lloret de Mar, Albert Robert, va recollir el guardó al lliurament de les Banderes Verdes, en l’acte celebrat a Madrid, que va estar presidit per l’Excm. Sr. Hugo Morán, Secretari d’Estat de Medi Ambient, qui lliurarà els guardons als vuit edils vencedors de tot l’Estat.

Durant els 3 mesos d’estiu que s’ha realitzat la campanya -1 de juny al 31 d’agost-, Lloret ha recollit un total de 354.760 kg de vidre, el que suposa un increment del 65% respecte al mateix període del 2021.

Actualment Lloret de Mar compta amb gairebé 470 establiments d’hostaleria adherits al servei de recollida de porta a porta de la fracció de vidre, entre hotels, càmpings, restaurants, bars, discoteques, guinguetes de platja i d’altres grans generadors.

L’any 2021 els establiments i la ciutadania de Lloret de Mar van reciclar fins a 916 tones de residus d’envasos de vidre, 230 tones més que l’any anterior quan s’havien obtingut uns valors molt inferiors als habituals degut a la repercussió de la COVID-19 en el sector turístic. Enguany es preveu assolir una quantitat similar al 2018 i 2019, atès que amb el recollit fins al mes d’octubre, ja es supera el valor del total del 2021.
 

 

 


 

Categories: 
Municipis: 
SelvaLloret de Mar

Relacionats

Article

El Consell Comarcal del Berguedà i ajuntaments com els de Berga, Girona, Castelldefels, Vila-seca, Cambrils fins a 140 ciutats de l’estat s’han unit un any més al Dia Mundial contra el càncer de mama, participant en la campanya “Recicla vidre per elles”, una iniciativa impulsada per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus dels envasos de vidre a Espanya. 

Article

Banderes Verdes premia l’esforç de l’hostaleria local i dels ajuntaments amb el reciclatge d’envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic · 215 bars, restaurants i guinguetes de la localitat s’han sumat enguany a la iniciativa en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelldefels i Ecovidrio · La ciutat la va guanyar per primer cop l’any 2021

Article

S'ha avaluat la quantitat d'elements impropis del rebuig orgànic des Castell a Menorca, que per ser aprofitable ha d'estar per sota del 15%​

Butlletí