Manlleu ha elaborat un Pla d’Acció d’Eficiència Energètica i Sostenibilitat del municipi

Ajuntament de Manlleu

16/12/2016 - 09:43

Pluja d'idees per elaborar el Pla. Font: Ajuntament de Manlleu

Aquests darrers mesos l’Ajuntament de Manlleu ha treballat en l’elaboració del Pla d’Acció d’Eficiència Energètica i Sostenibilitat per el municipi de Manlleu, amb la voluntat de definir un model energètic del municipi baix en carboni i ampliar els àmbits d’aplicació del PAES incorporant especialment els diferents sectors empresarials (indústria, comerç, turisme, pagesia i serveis).

El canvi climàtic ha esdevingut un dels reptes ambientals més importants d’avui en dia i l’actual model energètic n’és la causa principal. Per fer-hi front, l’Ajuntament de Manlleu es va adherir al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per una Energia Sostenible local en el marc del qual disposa d’un PAES (Pla Acció Energia Sostenible) de l’any 2008 actualment vigent i en aplicació.

L’Ajuntament vol ser promotor i agent de canvi del model energètic del municipi, participant i cooperant amb la resta d’agents públics i privats del territori, i liderar, impulsar i coordinar una estratègia integral per a tot el municipi.

S’ha obtingut un document o full de ruta a executar en els propers quatre anys, amb  trenta-dues accions concretes, identificades i consensuades amb els agents impulsors. Aquest Pla posa en valor, dota de coherència i maximitza les sinèrgies de les actuacions que ja s’estan duent a terme en aquest sentit. Té una important component de potenciar les oportunitats de creació d’ocupació i de generació de nous models de negoci en l’àmbit de l’energia sostenible així com de millorar l’eficiència en les empreses existents. I en l’àmbit de la ciutadania, també té una important component social, per garantir un accés universal per a tothom als serveis energètics segurs, sostenibles i assequibles.

L'ajuntament va convidar a la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona que va participar actiuvament en la fase de recull d'idees i elaboració d'accions.

Aquest projecte ha estat subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.


 

Municipis: 
OsonaManlleu

Relacionats

Article

Apagar els llums de Nadal una hora abans suposa una reducció de 42 hores: si en anys anteriors l’enllumenat nadalenc va estar encès 259 hores, enguany ho estarà 217. És una mesura d’estalvi del consum energètic acordada amb les patronals del comerç i la restauració.

Article

La voluntat municipal és millorar la certificació energètica dels edificis amb la implantació progressiva d’energies renovables.

Article

Una prova pilot a l’estació de Ciutadella - Vila Olímpica, que consisteix en nou armariets modulars, permet recarregar els vehicles elèctrics de mobilitat personal amb energia recuperada del metro.

Butlletí