Mercats verds a Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona
23/05/2016 - 09:23

El Clot, La Concepció i Horta ja són mercats verds. Al voltant del 50% dels productes que es venen als quatre mercats que de moment participen en aquest programa ja són de proximitat.

La campanya “Mercats verds”, promoguda per l’Ajuntament de Barcekiba a través de l’Institut Municipal de Mercats, comença a prendre forma. La tardor passada aquesta campanya es va posar en marxa de manera experimental al Mercat de la Llibertat, i ara s’hi sumen els mercats de La Concepció, El Clot i Horta, abans que acabi l’any, encara se n’hi afegiran tres més. La campanya pretén fomentar el producte ecològic i de proximitat, uns objectius que comparteix amb la Setmana Internacional dels Mercats, que se celebra del 15 al 31 de maig.

Al voltant del 50% dels productes que es venen als quatre mercats que de moment participen en aquest programa ja són de proximitat, “però no estan identificats”, segons explicava avui el regidor d’Ocupació, Empresa i Turisme, Agustí Colom. I aquesta és, precisament, una de les accions que inclou la campanya: visibilitzar el productes de proximitat mitjançant unes etiquetes.

La finalitat, segons Colom, és que la Xarxa de Mercats Verds es vagi estenent per tota la ciutat, ja que la voluntat és “afavorir el consum de productes frescos, de qualitat i de proximitat, no només com a hàbit saludable, sinó també per afavorir la producció de la pagesia de l’entorn”.

Setmana Internacional dels Mercats

Del 15 al 31 de maig se celebra la Setmana Internacional dels Mercats a 23 mercats de la ciutat de Barcelona i a Mercabarna, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona. En el marc d’aquesta setmana, s’han programat tot un seguit d’activitats, algunes coincidents amb la campanya “Mercats verds”, entre les quals hi ha espectacles gastronòmics, demostracions culinàries, conferències o activitats per a la canalla. Podeu consultar les activitats aquí.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Des del 2019 Barcelona té un equip de professionals experts a treballar i millorar la resilencia urbana per preparar la ciutat i prevenir o, en cas que sigui inevitable, minimitzar l’impacte de situacions excepcionals d’emergència.

Article

Directori de comerços, mercats, restaurants i d'altres recursos que ofereixen productes d'alimentació sostenible i la possibilitat de consum de proximitat a la ciutat de Barcelona.

Article

Per primer cop s’ha quantificat la petjada de carboni que genera l’alimentació a la ciutat de Barcelona. Un estudi elaborat per Barcelona Regional, amb la col·laboració d’Inèdit, exposa que el consum de begudes i aliments a la ciutat (incloent-hi la producció, l’envasat i la distribució i, per tant, també tenint en compte les emissions generades fora de l’espai geogràfic de la ciutat) suposa l'emissió de 2,5 milions de tones anuals de diòxid de carboni (CO2).

Butlletí