Més de 12.000 usuaris del Bicibox

Font: AMB.cat

25/03/2019 - 08:46
Foto de grup dels guardonats, amb Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB

Foto de grup dels guardonats, amb Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB

El nombre d'usuaris del servei Bicibox, l'aparcament segur per a bicicletes privades de l'AMB, ha crescut un 15% durant el darrer any 2018. Així es va constatar, durant el lliurament dels Premis Ciutadà Bicibox de l'Any 2018, que l'AMB otorga a aquells ciutadans de la metròpolis que han fet un ús més freqüent durant l'any 2018 d'aquest servei d'aparcament segur de bicicletes.

Es calcula que, en un dia laborable, s'estacionen de mitjana unes 1.100 bicicletes als mòduls Bicibox. Concretament, els usuaris del Bicibox l'any 2018 han augmentat en 2.286 usuaris respecte de l'any 2017, i han passat dels 9.890 usuaris el desembre de 2017 als 12.114 usuaris el desembre de 2018. A banda, aquests primers mesos de l'any 2019 continuen a l'alça i a finals de febrer de 2019 s'han sobrepassat els 12.400 usuaris. Cada mes es registren entre 150 i 200 usuaris nous.

Ciutadà Bicibox de l'Any 2018

El 13 de març, al Centre Cultural Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí, el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, va ser l'encarregat de lliurar els 21 guardons de què consten aquest premis. Aquests guardons estan classificats en dues categories: 19 premis van reconèixer l'usuari de Bicibox més freqüent de cada municipi metropolità on està implantat el servei, amb un val per a un sopar per a dues persones en un restaurant bikefriendly. Els altres dos guardons, amb una nit d'hotel bikefriendly, van ser per tenir un reconeixement a l'usuari i a la usuària que han fet servir més vegades el Bicibox de tota la metròpolis. Concretament, aquestes dos usuaris més actius són de Sant Joan Despí i de de l'Hospitalet de Llobregat, respectivament.

Bicibox és la primera xarxa d'aparcaments segurs per a bicicletes particulars que funciona a Espanya. L'AMB és la creadora i la titular del servei. Actualment disposa de 167 estacions que hi ha repartides entre 19 municipis.

L'oferta actual del servei Bicibox és de 1.887 places ubicades en estacions i intercanviadors de transport públic (35% de les places), al costat d'equipaments municipals (43%) i al centre de diverses ciutats (22%). 


 

Categories: 

Relacionats

Article

Els dos serveis estan destinats a facilitar l'ús de la bicicleta i la seva intermodalitat amb el transport públic, com a elements fonamentals i diferenciadors d'una mobilitat més sostenible i que conduexi a una atmosfera més neta a la nostra àrea metropolitana.

Notícia

El document s’emmarca en el procés d’aprovació de les noves ordenances per regular la zona de baixes emissions i l’ús de la bicicleta.

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha presentat el MolletBici, un mòdul d’aparcament per a bicicletes tancat, públic i gratuït amb capacitat per a 20 bicicletes situat al costat de l’estació de Renfe de Mollet – Sant Fost. L’aparcament, que estarà operatiu tots els dies de l’any i estarà vinculat als horaris de Rodalies, es tracta d’un espai tancat al qual només s’hi podrà accedir identificant-se mitjançant una APP i disposarà d’una càmera de videovigilància per garantir la seguretat. El servei és una aposta més per fomentar la intermodalitat entre la bicicleta i el tren i així facilitar i potenciar els trajectes sostenibles.

Butlletí