Més de 6 mil euros d'estalvi energètic a les escoles d'Arenys de Munt

Font: Ajuntament d'Arenys de Munt
01/06/2016 - 16:43

El segon any de participació de les escoles Sant Martí i Sobirans al projecte Euronet 50/50 ha comportat un estalvi energètic d’uns 6 mil euros.

Aquest projecte promou l’estalvi energètic a través de petites accions portades a terme dins l'escola i proposades per la comunitat educativa. També promou una reducció significativa d'emissions de CO2, contribuint a l'objectiu fixat per la Unió Europea d’un 20% menys de gasos d'efecte hivernacle pel 2020.

L’estalvi dels sis mil euros s’ha aconseguit gràcies a la implicació i l’esforç dels equips energètics, formats pels alumnes, mestres, direcció, AMPA, personal de consergeria, neteja i menjador de les escoles. I l’estalvi es tradueix en un retorn a l’escola per part de l’Ajuntament. Durant l’any 2015 a l’escola Sant Martí hi ha hagut un important estalvi energètic, a nivell de consum elèctric així com de gas natural. S’ha estalviat 24.578 kwh en electricitat, que correspon a un estalvi econòmic de 5.407€, i 2.062 kwh en gas, que correspon a un estalvi econòmic de 123€. Per tot plegat, l’escola Sant Martí tindrà un retorn del 50% de l’estalvi aconseguit, equivalent a 2.765€.

A l’escola Sobirans hi ha hagut estalvi energètic en el consum elèctric, però en canvi el consum de gas natural ha estat superior. Han estalviat 8.713 kwh en electricitat, equivalent a un estalvi econòmic de 2.004€, mentre que el consum de gas ha estat superior al previst i per aquest motiu no rebrà cap retorn econòmic. D'acord amb la filosofia d'Euronet 50/50 l’ajuntament invertirà el 50% de l’estalvi, és a dir uns 1.000€, en millores a l’escola per fer-la energèticament més sostenible. Els problemes i avaries amb la caldera de gas de l’escola Sobirans durant l’hivern passat són una causa del consum. Des de les regidories de Medi ambient i d'Ensenyament de l'ajuntament s'agraeix la implicació de les escoles Sant Martí i Sobirans en el projecte Euronet 50/50.


 

Categories: 
Municipis: 
MaresmeArenys de Munt

Relacionats

Notícia

El gas de síntesi que s’obté de la gasificació de la biomassa forestal ofereix la oportunitat de produir biocombustibles que poden substituir els combustibles fòssils, contribuint així a la descarbonització de la societat.

Acte
Notícia

El darrer Ple municipal va aprovar inicialment diversos projectes per a instal·lar plaques solars per a l’obtenció sostenible d’energia en diversos equipaments. 

Butlletí