Més de 800 escolars andorrans se sumen al Clean Up Day per conscienciar sobre la protecció del medi ambient

20/05/2019 - 08:00
Més de 800 alumnes de les escoles del país i les set parròquies han participat aquest divendres en el Clean Up Day. Una iniciativa que pretén conscienciar els joves de la necessitat de preservar el medi ambient. Hem estat amb els estudiants de de l'Escola de Meritxell i de l'Escola Andorrana d'Escaldes-Engordany.

Un centenar d'estudiants de l'Escola Andorrana d'Escaldes-Engordany i de l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell s'han apropat al llac d'Engolasters per participar en una jornada centrada en la neteja de l'entorn. Entre els residus, el plàstic és el material que més han trobat. 

El director de Medi Ambient, Marc Rossell, explica que aquest any s'estan trobant amb "les bosses de plàstic amb les quals es recullen els excrements de gos a la natura i que contaminen l'entorn".

La iniciativa té també una vessant educativa, perquè els estudiants siguin conscients i conscienciïn els seus propers. Així ho ha remarcat el ministre d'Educació i Ensenyament Superior en funcions, Eric Jover, per qui "l'educació té un efecte palanca sobre les pròpies famílies, ja que els alumnes que s'adonen de com està el medi ambient també seran els primers a conscienciar la resta de la seva família de la importància de protegir el nostre medi ambient".

La resta d'escoles també s'han involucrat en el Clean Up Day. En total, hi participen 830 alumnes de 13 centres.


 

Categories: 
Municipis: 
Andorra

Relacionats

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Article

Els veïns i veïnes de Parets del Vallès ja poden demanar el servei de recollida de mobles a domicili a través de l’App Parets.

Article

Torna el R-Ciclajoguina, la campanya de reciclatge de joguines amb components electrònics. Va dirigida a nens i nenes d’educació primària de totes les escoles de la ciutat.​

Butlletí