“Mide lo que importa”

23/02/2023 - 08:07

L’Ajuntament del Prat del Llobregat ha decidit fer un pas més i, de la mà de B Lab Spain, posar a disposició del teixit empresarial local el Programa Mide lo que importa: una oportunitat de millora de la sostenibilitat per a les empreses del nostre municipi.

Mide lo que importa és una iniciativa de l’Ajuntament del Prat i B Lab Spain que permet conèixer a les empreses i en cinc setmanes els impactes de l'empresa al seu entorn, com a primer pas per millorar-los i així crear més valor per al negoci, el planeta i les persones. Està especialment dissenyat per sensibilitzar i acompanyar empreses a conèixer, mesurar i millorar el seu impacte ambiental i social.

Es realitza mitjançant una eina de gestió 360° (Avaluació d’Impacte B) i una metodologia grupal 100% virtual, que inclou tallers pràctics, testimonis, casos d’èxit i exemples de bones pràctiques per afavorir la gestió i millora de sostenibilitat de les empreses participants.

 

Avaluació d’Impacte B

L’Avaluació d’Impacte B és una eina de gestió de sostenibilitat que avalua i ofereix oportunitats de millora en les operacions i el model de negoci d’una empresa en cinc àrees: Clients, Treballadors, Governança, Comunitat i Medi Ambient. A través d’una sèrie de preguntes personalitzades les empreses reben una puntuació composta en una escala de 200 punts i un report de resultats que els permet conèixer el seu punt de partida, així com també fer comparatives amb empreses de la seva mateixa mida, país i indústria. L’Avaluació d’Impacte B s’associa i complementa una varietat de diferents normes, certificacions i marcs de mesurament d’impacte internacionalment reconeguts i validats. Per exemple, IRIS, GRI, FSC, Fair Trade Certification, Organic Certification o les normes ISO.

L’Avaluació d’Impacte B és versàtil, s’adapta i és útil per a tota mena d’empreses, independentment de la seva dimensió, sector empresarial, model de negoci.

Més informació a la web.


Municipis: 
Baix LlobregatEl Prat de Llobregat

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Terrassa i la UPC creen la Càtedra d'empresa UPC-TAIGUA d'Enginyeria i Gestió de l'Aigua Urbana

Article

En el marc del programa SBD INDÚSTRIA SOSTENIBLE, que inclou serveis de consultoria, formacions, jornades empresarials i estudis d’oportunitats al territori 

Article

La Fundació CRAM atén un total de 148 exemplars de fauna marina a la costa catalana durant el 2024: 87 tortugues marines, 11 cetacis, 44 aus marines i 6 elasmobranquis. Per a això, disposa d’un centre de recuperació, un vehicle de rescat i un equip tècnic humà disponible les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any, que permet mantenir un sistema de resposta immediata i permanent.

Butlletí