Natura Urban: natura a les zones urbanes a través de l’art a Cervelló

27/07/2022 - 08:00

L'Ajuntament de Cervelló ha iniciat el projecte Urban Art projecte Natura Urban per acostar la natura i el patrimoni local al carrer Major, la zona més urbana del municipi, a través de l'art.

L’objectiu del projecte és portar elements de la natura i del patrimoni a través d’expressions artístiques a zones del nucli urbà. De moment, l’experiència s’ha posat en marxa pintant amb paisatges de muntanya i de llocs emblemàtics, com el Castell de Cervelló o l’Església de Santa Maria, els New Jersey que delimiten les terrasses dels bars. 

Durant el mes de juliol, la grafitera local Ana Gabriela Vidaurrazaga està personalitzant aquestes peces que es van col·locar a les terrasses a l’inici de la pandèmia per delimitar l’espai i incrementar la seguretat del carrer Major. Progressivament s’aniran substituint aquests mòduls de formigó a tots els bars a mesura que es vagin pintant i aquest matí ja s’han col·locat els primers en dos establiments, la pizzeria Dallas i el Bar Kaiser. Aquesta artista local també participa en el projecte Murs blancs del municipi, que s’encetarà el darrer trimestre d’aquest any, per tal d’habilitar zones on les dones grafiteres puguin expressar-se lliurament i amb seguretat.

Amb aquesta iniciativa es vol aconseguir un carrer més amable i més atractiu visualment, on a través de la cultura es continuï demostrant l’estimació pel nostre entorn i el nostre territori.


 

Municipis: 
Baix LlobregatCervelló

Relacionats

Article

L'aula ofereix al públic en general, als centres educatius i a les entitats el municipi un espai d'educació ambiental a través de la divulgació i l'aprenentatge vivencial. 

Article

L’actuació, amb un pressupost de més de 800 mil euros, millorarà la qualitat de la llum actual i permetrà a més reduir en un 71’31% les emissions de CO2 gràcies al menor consum elèctric que es produirà amb aquest canvi.

Article

A Sant Vicenç dels Horts s’ha posat en marxa recentment l’Espai Test Agrari, un projecte pioner amb l’objectiu de dinamitzar el sector agrícola local i fomentar la incorporació de la nova pagesia.

 

Butlletí