Neix el Butlletí informatiu de L'Observatori de la Tordera

16/08/2018 - 08:49

L’Observatori de la Tordera és un projecte interdisciplinari que neix el 1996 en el què participen l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de Sant Celoni, d’Hostalric, Santa Maria de Palautordera, Arbúcies i Malgrat de Mar.

L’objectiu principal és el seguiment d’indicadors ecològics i socials a la conca del riu Tordera per avaluar-ne el seu estat al llarg del temps.

El riu Tordera neix al Montseny i recorre gairebé 62 km fins arribar a la costa, entre Blanes i Malgrat de Mar on ha format un petit delta de 8 km2 , una zona humida de gran valor ecològic inclosa en la Xarxa Natura 2000. La contaminació d’aquest riu, sobretot a causa de l’activitat industrial, la construcció d’infraestructures i la sobrefreqüentació han minvat la qualitat d’aquest espai però, aquest procés, poc a poc va revertint i es va recuperant la vegetació de ribera.

L’Observatori,  gràcies als seus estudis i difusió dels resultats, ha tingut un paper fonamental en la recuperació de la conca i ha convertit la Tordera en un dels rius més estudiats d'Europa. Per donar a conèixer les activitats i resultats aconseguits, l'Observatori ha editat el primer número del butlletí informatiu


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalSanta Maria de Palautordera

Relacionats

Notícia

El consorci Besòs-Tordera treballa amb un projecte per potabilitzar l'aigua que sanegen les depuradores de Granollers, Caldes i Santa Maria de Palautordera.

Article

La Fundació Rivus posa a disposició l’exposició sobre els amfibis i rèptils aquàtics presents a les conques del Besòs i de la Tordera.

Article


El curs 2023-2024 el Consell dels Infants i l'Arrel-Fòrum de les Adolescències s’han implicat en el projecte de renaturalització del riu Congost i han treballat en la definició i creació de nova senyalització entorn del riu i en relació amb el projecte Granollers Connecta Natura.

Butlletí