Nou punt d’informació itinerant pel foment de la recollida selectiva al Vallès Oriental

Font: Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental

13/11/2023 - 09:18

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental instal·larà del 7 de novembre al 5 de gener a espais públics dels municipis consorciats i en el marc de la campanya Aquí no llencem res!- Aquí ho reciclem tot!, un punt informatiu itinerant d'àmbit ambiental per sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de millorar la qualitat de la recollida selectiva dels residus municipals.

S’han produït 2 punts informatius per poder duplicar les activitats i actuar paral·lelament en dos municipis alhora. Aquests consten de 4 estacions de jocs que ajuden a entendre la importància de separar correctament els residus.

Els jocs s'estructuren en tres temàtiques amb una dinàmica rotativa, de forma que podran participar diferents persones en el mateix moment als diferents jocs:

  • Separació: "Reciclem", fent punteria i llençant els residus al contenidor correcte, i "Cada cosa al seu lloc", fent el màxim d'escenes de separació.
  • Impropis: "Troba l'intrús!", trobant els residus incorrectes.
  • Prevenció: "Pesca la millor opció", pescant els productes que generin menys residus.  

Els punts itinerants estaran atesos per 2 informadors/es ambientals que dinamitzaran les activitats i atendran de manera personalitzada les persones participants, lliurant elements de comunicació i un premi d'incentiu.

La campanya, impulsada pel Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya, i els sistemes integrats de gestió de residus i residus d’envasos Ecoembes i Ecovidrio, s'emmarca dins les accions per millorar la qualitat i quantitat de la separació en origen, i la gestió dels residus, i té com a objectiu principal contribuir a reduir el volum de residus que no se separen correctament i que van a parar a la fracció resta i podrien ser valoritzables si es dipositessin en la fracció de residus corresponent.

 


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalGranollers

Relacionats

Article

Abans de la implantació del sistema Porta a Porta, el percentatge de recollida selectiva de residus era del 45 %.

Notícia

Durant aquest mes de novembre i fins als primers dies de desembre el Consorci de Gestió de Residus del Vallès Oriental substitueix a Sant Fost de Campsentelles els contenidors de recollida selectiva d’envasos lleugers, de paper-cartó i de vidre per contenidors de càrrega lateral.

Notícia

Sant Feliu de Codines serà més estricte amb el sistema de recollida d’escombraries porta a porta. Això és el que és desprèn de la xerrada que aquest dilluns ha organitzat el Consistori, que ha comptat amb la presènica de l'Agència de Residus de Catalunya, i el Consorci de Residus del Vallès Oriental

Butlletí