Nou web del Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia

19/04/2017 - 08:00

La Diputació de Barcelona ha creat un nou web específic del Pacte dels Alcaldes pel Clima i l'Energia, gestionat des de la Gerència de Serveis de Medi Ambient. El nou portal - amb el nom Alcaldes pel Clima - està especialment dirigit tant als ens locals signants del Pacte d'Alcaldes per l'Energia Sostenible com als nous municipis que s'hagin adherit o es vulguin adherir al nou Pacte dels Alcaldes pel Clima i l'Energia.

El nou web preten unificar tota aquella informació que pugui ser interesant per als ens locals que estan treballant en l’assoliment dels objectius proposats pel Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia:

Reduir les emissions de GEH més enllà del 40% per l'any 2030, mitjançant l'augment de l'eficiència energètica i un major ús de fonts d'energia renovables.

Incorporar el compromís d'avançar cap a la resiliència de les ciutats afegint la obligació de redactar un Pla d'Adaptació al Canvi Climàtic i executar-ne les accions.

Que el subministrament energètic sigui segur, disponible, equitatiu i sostenible.

Amb aquesta finalitat, la Diputació de Barcelona, com a entitat coordinadora territorial del Pacte, ofereix un espai web que dóna a conèixer el suport integral que ofereix als ens locals signants del pacte. I s'identifiquen tots els actors que intervenen en el Pacte, amb especial protagonisme pels municipis.

El nou Pacte està explicat pas a pas per tal d'entendre les diferents etapes a superar per assolir els compromisos signats, alhora que inclou recursos de suport i eines per a aconseguir-ho.

A més, també s'hi poden trobar les novetats relacionades amb les iniciatives dutes a terme pel conjunt d’actors que estan treballant des del món local en la lluita contra el canvi climàtic.

En la web, per tant, s'hi troba informació sobre:

Què són i com redactar els Plans d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC).

Les accions que es poden aplicar en diverses àrees d'intervenció local per fer front a la mitigació l'adaptació al canvi climàtic.

Eines i suport disponibles per al desenvolupament de les accions del PAESC, com, per exemple, Fulles de càlcul per a la recollida de dades dels consums dels ajuntaments i inventari d’emissionsComparador de ràtios de consum dels equipaments municipalsCàlcul d’instal·lacions fotovoltaiques en règim d’autoconsum instantani.

Les novetats en les Publicacions , les jornades i les accions formatives realitzades i organitzades per la Diputació de Barcelona.

Un resum del Pacte en xifres, amb les dades relacionades amb l’impacte ambiental derivat de les accions d’adaptació i mitigació dutes a terme pels 235 municipis de la Província de Barcelona que s’han adherit al pacte.

En definitiva, posem disposició dels ens locals un espai de consulta actualitzat, sobre aquelles notícies i activitats, relacionades amb el desenvolupament del Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia als municipis de la demarcació de Barcelona.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

Barcelona Energia apel·la a la lluita contra el canvi climàtic amb l’ús d’energia renovable.

La comercialitzadora pública d’energia 100% renovable de l’àrea metropolitana de Barcelona llança una nova comunicació centrada a conscienciar sobre la necessitat de revertir els efectes de l’escalfament global.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Butlletí