Palamós instal·la plaques solars fotovoltaiques

18/02/2020 - 08:00

L'edifici de l'Ajuntament de Palamós s'estrenarà aquest mes de febrer com el primer equipament municipal de la vila en règim d’autoconsum d'energia elèctrica, que obtindrà mitjançant la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques.

Aquesta setmana té lloc la instal·lació d'aquest sistema a càrrec dels operaris d'una empresa especialitzada, que en una primera fase ubiquen un total de 14 plaques en la coberta de l'edifici consistorial.

El gruix d'aquestes plaques solars permetran generar fins a 7.419,48 kwh, dotant d'energia elèctrica a una part de la instal·lació de l'edifici de l'Ajuntament, i amb una reducció d'emissió a l'atmosfera de 5,56 tones de diòxid de carboni.

La instal·lació de les 14 plaques previstes en aquesta primera fase finalitzarà aquesta mateixa setmana, moment en el qual el sistema quedarà totalment operatiu. El cost global d'aquests treballs és de 12.090 euros.

En una segona fase és previst completar aquesta instal·lació de l'edifici de l'Ajuntament amb 17 plaques solars més, i posteriorment, poder replicar progressivament aquest sistema en altres serveis i dependències municipals, amb l'objectiu de fomentar, en aquests equipaments, l'autoconsum de l'energia elèctrica.



 

Categories: 
Municipis: 
Baix EmpordàPalamós

Relacionats

Article

La nova instal·lació, sumada al motor de cogeneració, permetrà estalviar uns 603.261 kWh.

Article

És una de les actuacions que s’està tirant endavant a través de l’encàrrec de gestió que l’Ajuntament de Manresa va fer a l’empresa pública per accelerar la transició energètica als equipaments municipals, i que ja ha permès instal·lar plaques fotovoltaiques a les Piscines Municipals Manel Estiarte Duocastella i a la seu social d’Aigües de Manresa, a la Plana de l’Om, entre altres projectes

Article

És la instal·lació fotovoltaica d'autoconsum pública més gran de Catalunya i s'ha inaugurat en el marc de la segona edició de l’e-Mobility Experience.

Butlletí