Parets del Vallès estalvia més de 14.000 euros a 102 famílies gràcies al programa ‘Estalviem amb energia’

19/03/2018 - 21:00

Els Serveis Socials de l’Ajuntament de Parets ja han donat a conèixer el resultat del projecte ‘Estalviem amb energia’ que es va dur a terme al Casal de Ca n’Oms entre els mesos de juny i desembre de 2017.

Els assessoraments fets durant aquest temps pels agents, han permès un estalvi aproximat de 14.307 €/any a 102 famílies del municipi, bàsicament en el subministrament elèctric.

El projecte va permetre contractar 4 persones per mitjà dels Plans Locals d’Ocupació, que van actuar com a agents energètics, amb l’objectiu d’assessorar la ciutadania respecte a les seves factures de llum, gas i aigua, per tal d’adequar els consums.

Durant sis mesos, al servei es va atendre directament a 132 llars, que correspon a 413 persones. D’aquestes, un 15% ha estat d’atenció a famílies nombroses, un 11% a famílies monoparentals i un 28% a famílies de persones jubilades (un 8% amb pensió mínima). De les persones ateses, un 41% consultaven sobre un habitatge de lloguer, mentre que la resta, el 59%, eren sobre habitatges de propietat.

La major part de les consultes han estat referents al subministrament elèctric i els tràmits que s'han aconsellat han estat, entre d'altres, l'eliminació de serveis addicionals, la discriminació horària, la baixada de la potència o el tràmit del bo social.

Pel que fa al gas, la major part dels tràmits que s’han dut a terme han estat l’eliminació dels serveis addicionals, seguit del canvi a un mercat regulat per tal de garantir certa protecció social. Referent als rebuts de l’aigua, un 25% de les persones assessorades han fet tràmits majoritàriament del cànon social o d’ampliació de trams.

La regidora de Serveis Socials, Susanna Villa, ha valorat molt positivament els resultats i ha afegit que “una campanya oberta a tota la ciutadania d’un tema tan complex ha estat un repte innovador. A més, poder donar aquest servei amb la contractació de 4 persones del municipi proporcionant formació i ocupabilitat ha estat un valor afegit al projecte”.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalParets

Relacionats

Notícia

En total es canviaran 2.510 lluminàries, se substituiran prop de 105 fanals i s’adequaran la totalitat dels quadres de llums existents al municipi. 

Article

La iniciativa ha comptat amb la participació de quatre escoles públiques d’infantil i primària i tres escoles bressol municipals

Notícia

S'ha realitzat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l'edifici de la Biblioteca Frederica Montseny. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Canovelles fa un pas més en l'aposta per les energies renovables, la sostenibilitat i l'eficiència energètica.

Butlletí